Dies encapotats

La boira s’ancora a Barcelona en els últims dies

  • La boira ve acompanyada d’un mal temps generalitzat a tot Catalunya que durarà fins diumenge i que deixarà tempestes, calamarsa i cel encapotat a tot el territori

1
Es llegeix en minuts

Una densa capa de boira, formada durant la matinada pel contrast tèrmic de la temperatura del mar i l’aire, sembla haver-se instaurat en els últims dies a la ciutat metropolitana de Barcelona.

Aquest fenomen, que sol ser habitual a finals de primavera o principis d’estiu, és provocat quan la temperatura de l’aigua és inferior a la de la massa d’aire càlid que l’envolta. El xoc tèrmic provoca que, quan apareix una mica d’humitat, aquesta es condensi i formi una capa de núvols baixos que dificulten la visibilitat.

Notícies relacionades

La boira ve acompanyada d’un mal temps generalitzat a tot Catalunya que durarà fins aquest diumenge i que deixarà tempestes, calamarsa i cel encapotat a tot el territori. De fet, el Meteocat ja ha activat els avisos per Situació Metereològica de Perill per intensitat de pluges per a aquest dissabte en fins a 30 comarques.

Barcelona sota la boira

Els internautes no han dubtat a compartir en xarxes socials com Twitter instantànies del cel boirós que s’ha pogut veure a gran part de la ciutat de Barcelona durant tot el dia. Des del Passeig Marítim fins a Montjuïc o l’Aeroport Josep Tarradelles Barcelona-el Prat, la boira ha cobert part de la ciutat sota la seva capa: