PREVISIÓ METEOROLÒGICA

15 províncies del nord d'Espanya, en alerta per risc de pluges o tempestes

Les precipitacions poden anar acompanyades de calamarsa a l'interior de l'extrem nord peninsular

zentauroepp44598120 barcelona      09 08 2018        barcelona    amenazantes nu190725201414

zentauroepp44598120 barcelona 09 08 2018 barcelona amenazantes nu190725201414 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un total de 15 províncies del terç nord i de l’est de la Península tindran aquest dimarts risc per pluges o tempestes, segons ha avisat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que preveu que en aquestes zones es puguin acumular de 15 a 20 litres per metre quadrat en una hora i que algunes de les tempestes estiguin acompanyades de calamarsa.

Així, l’avís groc per pluges afecta la Corunya, Lugo, Ourense, Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Terol, Barcelona, Lleida, Girona i Castelló.

A més, les tempestes, algunes amb calamarsa, cauran a la Corunya, Lugo, Ourense, Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Lleó, Burgos, Palència, La Rioja, Terol, Castelló, Barcelona, Lleida i Girona.

Segona meitat del dia

Durant la jornada, a l’interior de l’extrem nord peninsular s’esperen intervals ennuvolats, que seran més abundants a la tarda i que en la segona meitat del dia poden ser xàfecs i tempestes fins i tot localment fortes i amb calamarsa.

Aquesta situació afectarà especialment l’interior de Galícia, Lleó, Serralada Cantàbrica i el Pirineu catalans. De manera més aïllada, tot i que els xàfecs puntualment també podrien ser intensos, s’esperen en altres zones del terç nord de la Península i del sistema Ibèric.

Millor temps a la resta

A la resta de la Península i les Balears el cel serà poc ennuvolat o amb núvols alts. Quant a les Canàries, l’Aemet preveu intervals ennuvolats amb possibles precipitacions febles a les illes occidentals, que seran més probables en l’extrem oest al final del dia.

Així mateix, també preveu boires i possibles boires matinals en zones de Galícia, àrea cantàbrica, sud-oest andalús, a l’àrea de l’Estret i a la ciutat autònoma de Melilla.

Temperatures i vent

Notícies relacionades

Respecte a les temperatures, l’Aemet ha assenyalat que pujaran a l’interior del terç est peninsularsud d’Andalusiaoest de Galícia i en arxipèlags mentre en la resta s’esperen pocs canvis o algun lleuger descens.

Finalment, els vents bufaran fluixos en general i seran de component sud en la meitat sud peninsular i àrea mediterrània. No obstant, seran una mica més intensos i del nord-est al litoral de Galícia i arribaran del sud-oest a les Canàries.

Temes:

Pluges