Primavera

La pluja cedeix aquesta setmana per donar pas a sol i molta calor, fins a 30 graus

1
Es llegeix en minuts

L’última setmana d’abril comença amb un ambient més inestable i plujós, abans de donar pas a un final molt assolellat i amb temperatures «inusualment altes», que, des de divendres, deixaran valors pròxims als 30 graus en àmplies zones del país.

El portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, ha explicat que a finals de setmana, coincidint amb l’inici del mes de maig, el temps canviarà radicalment per l’arribada d’un anticicló que, si es confirmen els pronòstics, propiciarà una «pujada notable i inusual» de les màximes per a aquesta època de l’any.

A partir del cap de setmana, els valors se situaran al voltant dels 30 graus en àmplies zones del Mediterrani i del sud peninsular, ha especificat Del Campo.

Avui persistiran els xàfecs tempestuosos a l’interior de la península, menys freqüents que en jornades anteriors, tot i que encara s’esperen pluges a Andalusia occidental i Extremadura, i tempestes acompanyades de calamarsa en zones de l’àrea cantàbrica, Navarra, Pirineu i en l’entorn del sistema Ibèric. Per demà, l’entrada d’un front atlàntic per

Galícia deixarà pluges en aquesta comunitat, que avançaran durant tot el dimecres a zones de Cantàbria, Extremadura, Castella i Lleó i la zona del centre de la Península, i en menor mesura al Mediterrani, on tot just cauran unes gotes.

Fortes ratxes de vent

Durant aquesta jornada de dimecres, però sobretot la de dijous, es produiran fortes ratxes de vent en amplis punts del país, amb més intensitat en litorals del sud-oest i en punts alts de l’interior, pel que el portaveu de l’Aemet ha demanat extremar precauciones.

Notícies relacionades

A partir de dijous les pluges comencen a restringir-se i només en quedaran de caràcter residual a Galícia i en zones del cantàbric per donar pas a un divendres i cap de setmana de clara millora

.