TEMPS PRIMAVERAL

Torna la calor i la pujada generalitzada de temperatures

Dilluns i dimarts les màximes se situaran entre 5 i 10º per sobre del normal i arribaran a 22º en punts del litoral mediterrani i asturià

zentauroepp51509701 barcelona 27 10 2019 buen tiempo  gente en la playa de la ba200209201852

zentauroepp51509701 barcelona 27 10 2019 buen tiempo gente en la playa de la ba200209201852 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tal com va passar fa una setmana, les temperatures pujaran de nou aquest dilluns a Espanya de manera generalitzada, deixant màximes iguals o superiors als 20 ºC a fins a 21 províncies. La pujada dels termòmetres no afectarà Galícia, el Cantàbric i les Balears. A Galícia i el Cantàbric s’han activat a més avisos per fort onatge.

Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), durant aquest dilluns estarà ennuvolat a Galícia, on es podran produir pluges, tot i que en general febles, sobretot a l’oest i al principi, tendint a disminuir al llarg del dia. Així mateix, s’espera un cel poc ennuvolat, augmentant a ennuvolat, al Cantàbric oriental i nord de Navarra, amb possibilitat d’alguna pluja feble.

Mitjanes màximes de 20º-22º

A Catalunya, s’esperen temperatures que podrien assolir els 20º de màxima, i 13º de mínima al litoral, mentre que a zones de muntanya la temperatura màxima no baixarà dels 12º. A la resta del litoral mediterrani, les temperatures màximes mitjanes oscil·laran també sobre els 20º, tot i que les mínimes assoliran els 7º en alguns punts de la Comunitat Valenciana i la de Múrcia.

Andalusia, la temperatura màxima mitjana rondarà també els 20º, tot i que s’assoliran els 21º i els 22º en zones de la província de CadisAstúries serà una altra de les comunitats on lluirà el sol i s’arribarà a temperatures mitjanes de 20º.

Baixada dimecres

Notícies relacionades

Dimarts, seguirà el temps sec i estable en general, però la resta de la setmana no es descarta que es puguin produir algunes precipitacions a l’extrem nord peninsular. Els vents continuaran bufant fluixos en general, excepte al litoral cantàbric i a l’Estret.

Les temperatures també baixaran dimecres i a partir de dijous les màximes es mantindran però les mínimes baixaran, especialment a l’interior de la Península. Les gelades febles afectaran l’altiplà nord, el sistema Ibèric i el Pirineu. A les Canàries, dimarts amainarà el vent alisi i ja no s’esperen més precipitacions.