AVÍS METEOROLÒGIC

El fred d'hivern tornarà aquesta setmana

A partir de dimecres, les temperatures cauran en picat i podrà nevar a cotes baixes

El fred d'hivern tornarà aquesta setmana

JORDI COTRINA

Es llegeix en minuts

El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) avisa d’un marcat descens de les temperatures a partir de dimecres a la meitat nord peninsular, que dijous s’estendrà a la resta de la península i a les Balears i deixarà neu a cotes baixes de la Serralada Cantàbrica i el Pirineu.

El descens tèrmic, provocat per l’entrada d’una massa d’aire molt fred procedent d’altes latituds, vindrà acompanyat d’intensos vents de component nord, que incrementaran la sensació de fred.

La massa d’aire serà inestable, explica el comunicat de l’Aemet, i donarà lloc a xàfecs localment forts i amb tempesta a l’extrem nord peninsular.

A més, el fort descens de la cota de neu podria deixar nevades significatives a partir d’uns 600/800 metres a l’entorn de la serralada Cantàbrica i a la cara nord del Pirineu.

Et pot interesar

L’Agència de Meteorologia avisa que durant els dies següents podrien continuar els xàfecs i les baixes temperatures a gran part de la Península i a l’àrea mediterrània, amb nevades als sistemes muntanyosos peninsulars.

Quant a les Canàries, l’Aemet espera que continuï el temps inestable ja iniciat fa uns dies, amb xàfecs que podran ser més intensos dimarts a les illes occidentals.