previsió per a tots sants

La pluja donarà una treva en l'inici de pont després d'un dimecres passat per aigua

Protecció Civil ha activat la prealerta Inuncat per a aquest dimarts a la tarda i dimecres a causa del pronòstic de precipitacions

rjulve9302208 lleida  31 10 2008  vecinos de lleida con paraguas en mercad181030115340

rjulve9302208 lleida 31 10 2008 vecinos de lleida con paraguas en mercad181030115340 / RAMON GABRIEL

2
Es llegeix en minuts
Análisis de Wireless DNA

Després d’uns dies marcats pel pas d’un front acompanyat d’una massa d’aire fred polar i la posterior formació de la que ha sigut la primera borrasca a qui han posat nom els Serveis Meteorològics Europeus del Mediterrani,Adrian  (per Metéo France), continuem amb una setmana de certa inestabilitat ambl’arribada d’un nou sistema frontal.

El cap de setmana passat vam presenciar un temporal de fred no gaire habitual per a aquestes dates que va deixar nevades importants en alguns sectors del terç nord peninsular i uns termòmetres molt per sota de les seves mitjanes. No obstant, aquest dimarts les temperatures comencen a recuperar-se i el que arriba és, altre cop, un episodi de precipitacions que afectarà Catalunya des d’aquest mateix dimarts a la tarda.

Aquests xàfecs, que avançaran d’oest a est, podrien ser localment intensos i estar subjectes a tempestes a últimes hores del dia. De fet, Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta Inuncat per a aquest dimarts a la tarda i dimecres.

La cota de neu baixarà

Per a dimecres, i ja mirant al pont de novembre, esperem un dia de cel cobert amb precipitacions generalitzades, persistents i localment intenses amb tendència a remetre al final del dia. A més la cota de neu baixarà entorn dels 1.400-1.200 metres. De fet,l’Agència Estatal de Meteorologia ha activat avisos grocs a pràcticament totes les províncies catalanes per pluges. Això sí, les temperatures no experimentaran grans canvis, a causa que el vent bufarà de component sud, amb ratxes moderades.

De cara al dijous 1 de novembre, dia de Tots Sants, sembla que tindrem un dia de treva, amb un temps més característic de la tardor, ja que esperem una jornada de més variabilitat, amb cel marcat per la presència d’alguns intervals ennuvolats, sobretot, núvols alts posteriors al pas del front, però sense precipitacions. Les temperatures màximes aniran pujant a poc a poc.

Final passat per aigua

Notícies relacionades

Per a divendres tornarà a arribar una banda de nuvolositat al nord de Catalunya que deixarà cel ennuvolat al sector del Pirineu occidental, amb possibles xàfecs a la Vall d’Aran, que podrien tornar a ser en forma de neu a partir dels 1.800 metres, pujant al final del dia fins als 2.500. La resta de Catalunya seguirà amb temps més estable, amb només alguns intervals ennuvolats.

Per al cap de setmana, la incertesa dels models ja és molt més elevada, però avui dia semblar que arribarà un nou front fred procedent d’una borrasca atlàntica que deixarà pluges a la península. Aquestes s’aniran estenent d’oest a est i pot ser que arribin a Catalunya durant diumenge. 

Temes:

Tots Sants