Al litoral mediterrani

Avís per fortes pluges des d'aquest dimecres a Catalunya

Les precipitacions continuaran fins diumenge

lluvia-nadeu

lluvia-nadeu / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha avisat avui de les fortes i persistents pluges que es produiran a partir d’aquest dimecres i fins diumenge en molts punts del litoral mediterrani, com a Catalunya, i a l’arxipèlag balear.

Segons les dades facilitades per l’Aemet en un avís especial, les precipitacions, que en alguns casos aniran acompanyades de tempestes, rondaran els 180 litres per metre quadrat en 12 hores a la província de Castelló, i els 100 litres per metre quadrat en altres àrees del Mediterrani i les Balears.

La situació en l’àrea mediterrània i a les Balears serà el resultat de la unió de dues borrasques, una que evoluciona des del Mediterrani i una altra des de l’Atlàntic.

La borrasca atlàntica penetrarà demà pel sud-oest peninsular, al mateix temps que la borrasca mediterrània s’acostarà per les Balears.

Persistents fins divendres

Durant la primera meitat del dia es produiran precipitacions localment fortes a Andalusia, la Comunitat Valenciana i Catalunya. A partir de la tarda, la interacció de les borrasques farà que les precipitacions s’intensifiquin a Catalunya, Aragó, la Comunitat Valenciana i les Balears, on s’espera que aquestes precipitacions siguin localment molt fortes i persistents fins al final de divendres.

Les acumulacions a la província de Castelló i voltants podrien assolir aquest dijous els 180 litres en 12 hores.

Dissabte la borrasca es desplaçarà cap al sud-oest, i la probabilitat més gran de precipitacions fortes i persistents se situarà a la Comunitat Valenciana, a Múrcia i en l’àrea mediterrània andalusa.

Notícies relacionades

A partir de diumenge el més probable és que la situació tendeixi a remetre, amb el desplaçament de la borrasca cap a l’oest de la península, tot i que existeix força incertesa quant a la seva trajectòria, segons ha informat l’Aemet.

El més probable és que les precipitacions, ja menys intenses, afectin principalment el sud-est peninsular i el sud d’Andalusia.

Temes:

Catalunya