TARDOR MOGUDA

Després del 'Leslie', les tempestes tornen dijous al Mediterrani

La unió de dues borrasques provocarà pluges que podran arribar als 100 litres en 12 hores

zentauroepp45466202 barcelona  14 10 2018  temporal de viento en la barceloneta 181016154248

zentauroepp45466202 barcelona 14 10 2018 temporal de viento en la barceloneta 181016154248 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pocs dies després del pas de la tempesta tropical 'Leslie', torna el mal temps. La unió de dues borrasques, una des del Mediterrani i l’altra des de l’Atlàntic, propiciarà, a partir de dijous, un altre episodi de fortes i persistents pluges de fins a 100 litres en 12 hores en diferents zones del Mediterrani i de les illes Balears.

Durant dijous, les precipitacions més intenses es preveuen en àrees de Catalunya, Aragó, la Comunitat Valenciana, Andalusia i les Balears, segons un comunicat emès per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que assenyala que divendres les pluges es localitzaran al litoral català, meitat sud d’Aragó i nord de la Comunitat Valenciana.

A partir de dissabte, les pluges afectaran àmplies zones de la Comunitat Valenciana i Múrcia, a més de l’àrea mediterrània andalusa.

Notícies relacionades

L’Aemet apunta que fins aquell dia els models presenten una "alta confiança" en les prediccions, si bé a partir de diumenge la incertesa és elevada a causa de la presència d’una DANA (depressió aïllada en nivells alts) que podria traslladar-se des del nord d’Europa fins a la Península.

Depenent de l’evolució de la DANA, la situació remetrà, amb precipitacions ja menys intenses que afectarien el sud-est peninsular i el sud d’Andalusia, o veure’s modificada per aquest episodi i deixar pluges i tempestes en altres punts de la Península i de les Balears.