Mal temps

Les pluges tornen a Catalunya aquest cap de setmana

Diumenge les precipitacions seran més fortes i generalitzades

lluvia-nadeu

lluvia-nadeu / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’una treva en nombrosos punts de Catalunya i un augment de les temperatures, el mal temps tornarà a ser protagonista aquest cap de setmana, principalment aquest diumenge, quan es preveuen pluges fortes i generalitzades, que pot ser compliquin l’operació tornada dels prop de mig milió de vehicles que han sortit de Barcelona pel pont del Pilar. Dilluns, segons el Meteocat, les precipitacions continuaran. L’Aemet hi coincideix. Avís de pluja per a aquest diumenge

Pel que fa a la jornada d’aquest divendres festiu, predominarà l’ambient assolellat amb el pas d’algunes

bandes de núvols alts. No obstant, al litoral i el prelitoral es formaran núvols baixos, que deixaran el

cel localment mig ennuvolat, on, a més, no es descarta algun plovisqueig a mitja tarda.

El 'Leslie' pot arribar a les Canàries

En l’àmbit estatal, el més destacat és la presència sobre l’Atlàntic del cicló tropical 'Leslie', que va arribar aquest dijous a la categoria 1 d’huracà del Centre Nacional d’Huracans de Florida (Estats Units), i que pot afectar les Canàries diumenge.

Tot i que l’Aemet no pot determinar la seva trajectòria amb precisió, els últims models de predicció estimen que el més probable és que s’aproximi al nord i a l’oest de les Canàries, tot i que quedarà "bastant allunyat" de les illes i tendirà a debilitar-se de forma considerable. Per tant, l’Aemet no espera "importants conseqüències" sobre les illes, tret d’en àrees d’alta mar.

En concret, el 'Leslie' s’acostarà a les illes Canàries seguint la seva trajectòria actual, però just abans d’arribar a l’arxipèlag, es preveu que faci un gir de 180 graus i comenci a allunyar-se definitivament de les illes.

Notícies relacionades

Així, tot i que no impactarà contra les Canàries, sembla que provocarà mar de fons, amb un onatge intens a les illes més occidentals i amb vent fort que bufarà a més de 70 quilòmetres per hora a partir de diumenge. "El temporal en alta mar pot ser dur", ha advertit el portaveu, que redueix els efectes del cicló fins a diumenge o com a màxim dilluns.

 

Temes:

Catalunya