Canvi de temps

Comença la setmana amb pluges i més fred a Catalunya

El descens tèrmic continuarà fins dimecres

rjulve41795078 barcelona    26 01 2018    barcelona   d a de lluvia para la180610141616

rjulve41795078 barcelona 26 01 2018 barcelona d a de lluvia para la180610141616 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un cap de setmana amb una notable baixada de temperatures i pluges en nombrosos punts del territori català, el temps inestable protagonitza altre cop l’inici de la setmana, segons destaca el Meteocat. Les previsions indiquen que el descens tèrmic continuarà sent acusat com a mínim fins dimecres i que se succeiran almenys tres dies de pluges.

Aquest dilluns s’espera més fred, predomini de cel ennuvolat o cobert amb precipitacions ocasionals durant tot el dia al litoral i prelitoral, on podran ser localment fortes i amb tempesta, i a la tarda, a la resta.  

Notícies relacionades

També s’esperen en les pròximes hores possibles noves nevades, tot i que de poca intensitat. La primera neu d’aquesta temporada ja va caure aquest diumenge per sobre dels 1.900 metres al Pirineu lleidatà. Al port de la Bonaigua (Lleida), en què aquest diumenge es va produir una lleu nevada, les temperatures han caigut fins als zero graus, mentre que a la Tossa d’Alp (Girona), s’han registrat només 0,5 ºC.

Segons el Meteocat, els models meteorològics indiquen que una bossa d’aire fred s’ha instal·lat sobre Catalunya, cosa que farà que es produeixin pluges generalitzades o bé xàfecs intensos, però inconnexos en les pròximes hores, que poden allargar-se durant aquesta setmana.