Aquest diumenge

Alerta per pluges a Catalunya

Les tempestes s'estenen aquest dilluns per l'àrea mediterrània

fcasals39423706 lluvia170723201358

fcasals39423706 lluvia170723201358

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El risc per xàfecs o tempestes fortes afecta aquest diumenge al terç est peninsular, que podrien ser localment forts i ocasionalment amb calamarsa a Catalunya, les Balears i àrees pròximes, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). En concret, hi ha sis províncies en alerta groga –risc– per aquests fenòmens: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Mallorca i Menorca.

El Meteocat ha emès un avís per pluges, que podrien ser més intenses a partir d’aquesta tarda.

De forma més dispersa i ocasional, també són probables en altres zones de l’àrea mediterrània, sense descartar-les a Melilla, sistema Central i altres zones de la meitat sud-est peninsular i les Balears.

A la resta de la Península, predominarà el cel ennuvolat o amb intervals. A les Illes Canàries també es donaran intervals ennuvolats, amb una petita probabilitat de pluges febles ocasionals al nord.

Notícies relacionades

La previsió per a aquest dilluns és que les precipitacions continuaran, principalment a Catalunya, i s’estendran per tota l’àrea del Mediterrani.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a demà, dilluns, xàfecs i tempestes localment fortes. A més de Catalunya, tindran certa intensitat en punts del litoral valencià i les Balears, així com a zones de muntanya d’Andalusia i Castella-La Mancha.