ESTIU EXTREM

21 morts al Quebec (Canadà) per una onada de calor

La demanda d'aires condicionats es dispara a Mont-real i les poblacions del seu entorn

zentauroepp44153086 files  in this file photo taken on july 3  2018  women and c180705155230

zentauroepp44153086 files in this file photo taken on july 3 2018 women and c180705155230 / EVA HAMBACH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre de morts provocades per l’onada de calor i humitat que afecta la província canadenca del Quebec ha ascendit aquest dijous a 21, almenys, han informat avui les autoritats sanitàries.

Els meteoròlegs van assenyalar que el termòmetre assoliria aquest dijous 35 graus centígrads a Mont-real i que l’humidex, l’índex d’humitat utilitzat al Canadà per descriure la sensació tèrmica, se situaria avui entre 40 i 45 a Mont-real, xifres que són considerades perilloses.

Els serveis sanitaris de la ciutat de Mont-real, la més poblada del Quebec, han dit que 12 persones han mort a la ciutat des que divendres passat es va iniciar la pitjor onada de calor soferta per aquesta província canadenca des de fa dècades.

La resta de les morts es van produir en regions situades al voltant de Mont-real.

Aire condicionat

La majoria de les morts són de persones amb problemes mèdics, com dificultats respiratòries, i que no tenien aire condicionat a casa seva.

Fa dies que les autoritats del Quebec recomanen als habitants de la província que limitin la seva activitat física, evitin sortir al carrer si pateixen problemes mèdics i que es quedin en recintes amb aire condicionat.

Avui, la radiotelevisió pública canadenca, CBC, ha dit que l’alta demanda de sistemes d’aire condicionat està provocant escassetat d’unitats de refrigeració i ventiladors al Quebec.

Mentrestant, la ciutat de Mont-real ha habilitat centres amb aire condicionat perquè els habitants de la ciutat puguin trobar alleujament a les altes temperatures que pateix la ciutat.

Notícies relacionades

El Servei Meteorològic del Canadà ha advertit que les temperatures i humitat continuaran sent extremes avui a la regió de Mont-real, a la qual cosa s’uniran avui altes concentracions d’ozó, les quals dificulta la respiració a persones que pateixen asma i malalties coronàries.

"S’espera que persisteixin altes concentracions de contaminants fins a la nit", ha advertit el Servei Meteorològic del Canadà.

Temes:

Estiu Calor Quebec