BCN tanca els parcs públics com a mesura de precaució pel vent

Protecció Civil recomana anul·lar les activitats a l'aire lliure al Barcelonès, el Vallès i el Baix Llobregat

Un dels arbres que han caigut avui a causa del fort vent a Badalona.

Un dels arbres que han caigut avui a causa del fort vent a Badalona. / @MeteoBDN

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha ordenat el tancament de tots els parcs públics com a mesura de precaució davant els forts vents, una mesura que ha començat a portar-se a terme a primer hora de la tarda d'aquest dimarts.

Protecció Civil ha elevat a fase d'Emergència 1 el Pla Procicat a causa del temporal de vent i ha recomanat que s'anul·lin les activitats a l'aire lliure a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. A la resta de Catalunya, recomana seguir aquesta mateixa mesura en funció de com s'observi l'evolució del vent.

A primera hora de la tarda ja eren unes 1.300 les trucades ateses pel telèfon 112 per incidències de vent, principalment des de Terrassa, Sabadell i Barcelona. Des d'aquesta mitjanit passada, els Bombers han atès 738 serveis, la majoria, 564, a la regió metropolitana nord, bàsicament al Vallès.

Notícies relacionades

Protecció Civil també demana limitar al màxim els desplaçaments a la via pública allà on el vent bufa amb més força, com per exemple a Terrassa o Sabadell.

Per aquesta tarda està convocada una reunió del consell assessor de Protecció Civil amb representants dels diferents cossos de seguretat i diferents departaments de la Generalitat per fer un seguiment de la ventada.

Temes:

Temporals