TELEVISIÓ I MAS
Tot, toc. ¿Hola, música?
E m reenganxo i em sumo a la petició que feia ahir el gran Jordi Bianciotto des d’aquestes pàgines d’EL PERIÓDICO, apostant per la possibilitat d’emetre un programa musical els dissabtes a la nit a la televisió pública estatal.
Tot i que per divulgar música i cultura no fan falta mai excuses, el pretext que proposava el Jordi era la presència –a proposta de Podem– de Mariano Muniesa (Madrid, 1967) com un dels 15 nous consellers de RTVE. Muniesa és periodista musical dels de sempre, dels que portaven jupa de cuir, melena arrissada, texans i samarreta de la revista La Heavy. Tots tenim un passat, com un servidor que, en l’adolescència, era fan habitual del Palau dels Esports de Montjuïc quan actuaven Barón Rojo, Leño, Obús i Triana. D’acord, deixem-ho.
M’encantaria conèixer l’opinió sobre aquesta proposta del recentment nomenat director de Televisió Espanyola, Sergio Calderón (Madrid, 1978), procedent de la productora Fabricantes Studio i amb passat a Cuatro i a Mediaset de Paolo Vasile, tot un líder a generar programes d’entreteniment. Calderón haurà de mesurar aquesta difícil balança de dotar de continguts la tele pública i generar audiència.
Això que la música no funciona en televisió i que el share del minut a minut descendeix progressivament durant els gairebé quatre minuts que dura una cançó és una veritat com un temple. En aquests temps no tenim paciència i tot es basa en un dels 5.920 audímetres que hi ha a Espanya. La música funciona si ens agrada l’artista, si ens agrada la cançó, si estem veient aquest programa i si tenim audímetre. Si no es reuneixen els elements anteriors el comandament a distància és criminal.
Si hi ha programa sospito que l’acabaran col·locant a La 2; fer-ho a La 1 sembla arriscat i baixaria la mitjana del mes de la cadena principal. La 2 es pot permetre aquest luxe. Però compte: un èxit televisiu com el Quién sabe dónde de Paco Lobatón va començar a emetre’s a La 2 com a experiment, i de seguida va passar a La 1 escombrant audiències.
Em permetran un suggeriment: no me’l comencin a omplir de tertulians habituals que tant es presenten a la inauguració d’una estrena en un cine de Madrid com publiciten una colònia a l’Instagram o van un dia al Zapeando per llegir el que els ha escrit un guionista. Apostar per la música és ideal, però amb criteri musical.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- LES CINC CLAUS TÀCTIQUES Lamine Yamal munta una botiga de llaminadures a Montjuïc
- Tribunals Un jutjat investiga Joan Laporta per estafar 4,7 milions d’euros a una família que va guanyar la Primitiva
- 220 alumnes Tanca l’escola Mireia per falta d’alumnes després de 65 anys
- Crònica rosa El City motiva la ruptura de Guardiola
- Futbol El Madrid lliga l’arribada de Xabi Alonso per a aquest estiu
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Ruptura La casa que va comprar Rauw per a Rosalia a Manresa rep potencials compradors
- Educació Catalunya farà una «avaluació emocional» del professorat com a factor clau per remuntar el sistema
- Els comptes de Barcelona Collboni proposa un pressupost per al 2025 amb nou rècord i mesures d’ERC i els Comuns
- Economia El jutjat conclou que la caiguda de l’amo de Mango va ser accidental i arxiva la investigació