La dona més petita del món

La dona més petita del món

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Preocupats per la feble audiència de la setmana passada, la productora Unicorn Content –propietat d’Ana Rosa Quintana– prem l’accelerador del seu programa La vida sin filtros (Telecinco). En la segona entrega han aconseguit augmentar la contundència dels seus impactes.

Va obrir el repertori una noia de Castelló. Va sortir per mostrar el resultat de les 35 cirurgies estètiques que ha suportat de moment per transformar-se. "Vull ser una nina humana", va dir. Els sis quilos de silicona als pits va ser el que més va enfocar la càmera. Una altra jove, de Panamà, presentada com "la senyora amb el cul XXL", també va causar una gran impressió generalitzada. A una altra, María José, veneçolana, la van posar al plató com a contrast: "Viu un infern perquè l’han operat dels glutis i no pot asseure’s". Un bàrbar cirurgià va practicar sobre ella una carnisseria. L’ha denunciat. Va agradar molt també el cas d’una dama de València que "va anar a Turquia a operar-se el pit i va acabar sense dents". Com que estava a Istanbul, va aprofitar per anar a un dentista perquè li posés el queixal que li faltava, però no li va posar res. Al contrari. Li va arrencar totes les dents que tenia. Primer ho va explicar amb sentit de l’humor. Després, com és natural, es va anar esfondrant i va acabar en plor. Amb aquest testimoni, el xou que buscava el programa es va fondre amb l’angoixa i l’espant.

Notícies relacionades

L’ingredient fonamental de la nit va ser una senyora de l’Índia, de 30 anys, que va ser presentada com a "exclusiva mundial: ¡la dona més petita del món!". Es tracta de Jyoti Amge, que fa 62 centímetres a causa d’una severa acondroplàsia i a qui ja recordàvem perquè l’octubre del 2009 Ana Rosa Quintana la va contractar per amenitzar el seu programa dels matins de Telecinco i també per al programa Rojo y Negro. Jyoti va ser coneguda mundialment quan la cadena nord-americana FX la va incrustar en el seu descarnat espai American Horror Story Freak Show.

A La vida sin filtros, a Jyoti la van tractar amb tendresa. Immersa, això sí, en l’espectacle. No diré que el que fa aquest programa és un aparador dels monstres per respecte a les senyores que hi han participat. O, més ben dit, utilitzat. Però la sensació que transmet aquesta vida sense filtres és de: "¡Passin i vegin: la dona barbuda i l’home elefant!". Van aconseguir augmentar només un 1,8% la seva quota de pantalla.