La Rússia de Putin i Navalni

El programa de La 2 se centra aquest dissabte en els enverinaments dels opositors a Putin i en el grup de mercenaris Wagner.

La Rússia de Putin i Navalni

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’haver-se conegut la mort de l’opositor rus Aleksei Navalni, La 2 va modificar la seva programació prevista per avui i emetrà un especial de La Noche Temática titulat Putin siembra el terror. L’espai recuperarà a partir de les 23.35 hores els documentalés Rusia, el veneno autoritario i Wagner: los mercenarios de Putin. El primer, de producció francesa, es fixa en la repressió russa, endurida en els més de 20 anys que fa que Putin ostenta el poder. Una dotzena d’opositors han sigut enverinats: Aleksei Navalni va ser enverinat amb l’agent nerviós novitxok el 2020. Va sobreviure i va tornar a Moscou, però va ser detingut a l’aeroport el gener del 2021.

Wagner: los mercenarios de Putin, produït també a França el 2022, retrata la companyia de mercenaris que als seus inicis va ser el braç armat clandestí de Putin. Les seves operacions militars a Ucraïna, Síria, el Líban, Mali i la República Centreafricana van consolidar la influència de Putin en el món.