TU I JO SOM TRES

Un extraterrestre a ‘El hormiguero’

Un extraterrestre a ‘El hormiguero’

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

E l frenesí televisiu ahir consistia a contagiar-nos amb l’angoixa de si Junts votaria no o sí als decrets del Govern. Sento decebre’ls: el tema avorreix. Més que incertesa d’alta política, és un joc entre gatets. Prefereixo parlar-los d’una curiosa escenificació que es va produir dimarts a El hormiguero (A-3 TV). Pablo Motos va convidar un extraterrestre, i el va posar a conversar amb uns nens. Comprenguem Motos. L’entrevista que va fer dilluns a la nit a l’actriu colombiana Sofía Vergara ha sigut qualificada de masclista. I Motos, potser per desviar l’atenció, va optar per entretenir-nos amb un esquetx llarg amb un E.T. de fabricació casolana, i uns nens. ¡Ah! Sempre he dit que El hormiguero té molt de programa infantil.

La trobada entre l’ésser alienígena i els nens va tenir moments disfrutables. Un va ser quan l’extraterrestre els va dir que, per salvar el planeta d’on procedeix, necessita menjar-se quatre humans de seguida. I un dels nens, després de pensar-s’hi molt, li va respondre: "Doncs mira, a la meva escola hi ha una nena que es diu Mariela, una altra que es diu Emma i una altra que és Charlotte, que te les pots menjar".

Notícies relacionades

O sigui, la tírria entre els escolars mereix una anàlisi profunda. L’altre moment ressaltable del programa va ser quan l’E.T. els va dir que se n’anessin amb ell en la seva nau espacial i que abandonessin les seves famílies. Un dels nens va contestar: "La meva mare és més valuosa que tu". Va ser una resposta molt bonica. Hauria sigut interessant haver afegit, després, un col·loqui amb els nens. La seva percepció sobre aquell ésser estrany. Saber si s’ho havien cregut.

Netflix acaba de penjar un documental en quatre capítols titulat Encuentros. En el segon episodi s’analitza el que va passar en una escola internacional de Zimbàbue, l’any 1994. Més de 60 nens de diferents nacionalitats van dir haver vist, a plena llum del dia, un plat volador del qual va sortir un ésser estrany, "vestit de negre i amb ulls en forma de pilota de rugbi". Els va transmetre a tots, per telepatia, aquest missatge: "Cuidin el seu planeta. La tecnologia és perillosa". Va ser la primera, i única, vegada que un grup tan ampli, i tots entre 8 i 12 anys, coincideixen a haver vist un alienígena i haver sentit el mateix missatge per telepatia. Quedem a l’espera del que Iker Jiménez ens pugui dir.