Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Guerra ja va arribar calentó i Motos va acabar d’incendiar-lo

La crítica de Monegal: Guerra ja va arribar calentó i Motos va acabar d’incendiar-lo
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El pretext, l’excusa, era presentar el seu nou llibre de memòries i d’anècdotes titulat ‘La rosa y las espinas’. Però el que tothom esperava d’aquesta visita d’Alfonso Guerra a ‘El hormiguero’ (A3-TV) era un explosiu festival contra l’amnistia, contra el pacte amb els ‘indepes’, contra tot el pla de Pedro Sánchez.

En realitat Guerra ja va arribar calentó de casa. De seguida va entrar en joc. Sobre l’amnistia se’l menjaven els dimonis. Deia: «¿On s’ha vist que les lleis les redactin els delinqüents?». Sobre Puigdemont, la cosa anava a més: «¿Com és possible negociar amb un pròfug? ¡No puc entendre-ho!». I quan se li va demanar que assenyalés a quin polític mai li deixaria les claus de casa, se’n va anar directe a la figura de Puigdemont, en cartoné, que havien col·locat al mig del plató, i va exclamar: «¡A aquest, aquest! ¡Perquè s’ho emportaria tot!». I el públic es delectava i es trencava amb crits de joia i aplaudiments.

Notícies relacionades

Però com és natural, Motos en volia més. ¡Ahh! Tot presentador aspira que el seu programa es transformi en un gran espectacle, i Motos, per incentivar la pirotècnia, va procedir llavors a servir-li amb safata més petards perquè els anés explosionant sobre la marxa. Li va anar llançant preguntes, en forma de bombes de dispersió contra Sánchez. Li deia, escenificant un clima de sobresalt molt ben treballat: «¿Vostè va pensar alguna vegada que un president de Govern negociaria el suport amb uns delinqüents? (...) ¿Com és possible que un Govern se sotmeti al control d’uns mediadors no coneguts, en reunions secretes, i en un país estranger? (...) ¿El Govern pot plantejar un referèndum perquè una part d’Espanya s’independitzi? ¡Després de Catalunya vindran els bascos!». I així molta estona. O sigui, tot i que Guerra ja estava molt reescalfat, Motos li anava llançant llumins per incendiar-lo més.

Des del punt de vista televisiu és una tècnica que sol donar molt bons resultats. Quan l’entrevistador assumeix com a seva la coïssor i la irritació de l’entrevistat, no hi ha entrevista, hi ha un forn microones. Li va apujant la temperatura corporal per excitar-lo més. I l’audiència disfruta davant tan vistosa granissada en format mascletà. Amb Guerra, Motos va aconseguir la xifra més alta de la temporada: 19,5% de quota de pantalla i 2.710.000 ciutadan@s mirant-los.