Els millors moments de María Teresa Campos en televisió

Europa Press Reportajes

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

María Teresa Campos, morta aquest dimarts als 82 anys a causa d’una insuficiència respiratòria, ha sigut una de les presentadores de televisió més importants al nostre país al llarg de les últimes dècades. Després del seu pas per la ràdio, la malaguenya va passar pels grups de mitjans de comunicació més destacats del sector televisiu: primer RTVE, més tard Mediaset i, finalment, Atresmedia. Allà, com no podia ser de cap altra manera, la ‘reina dels matins’ va ser protagonista de molts moments inesborrables de la memòria dels seus espectadors.

Insult a Paolo Vasile

Sense cap dubte, aquest és ‘el moment’ de la carrera de la matriarca de les Campos. El 2004, amb la ‘noia Hermida’ ja incorporada a Antena 3 després de la seva marxa de Telecinco, Campos es va adreçar al programa ‘Cada día’ al seu antic cap, Paolo Vasile, a qui va dedicar unes ‘boniques’ paraules: «¡Calla ja! ¡Ves-te’n a la teva terra ja i calla ja! Tu ets aquí perquè no et volen allà», va començar dient.

Lluny d’acabar aquí aquesta intervenció tan recordada, la ‘reina dels matins’ va posar èmfasi en la caiguda en les audiències del seu antic canal: «Has perdut set punts. I encara no he fet més que començar. Nosaltres estem molt modestament aixecant el cap, a poc a poc, però tu has perdut set punts», va prosseguir.

El moment àlgid d’aquella intervenció arribaria instants després, quan després d’anunciar que es posaria dreta, Campos va insultar sense miraments a qui era en aquell temps director de Mediaset: «¡Gilipolles!», va cridar





Anunci de «Xarel 10»

Entre picabaralles, també hi va haver temps per a alguna ficada de pota de María Teresa Campos. Aquesta, concretament, es va donar quan la presentadora va anunciar un vi xarel·lo: «El disseny de l’ampolla és especial, com el seu contingut, ideal per degustar a qualsevol hora», va començar descrivint el producte promocionat. Fins allà, tot anava bé, però va ser en el moment d’esmentar la variant d’aquest vi quan Campos va deixar un moment còmic que encara molts recorden: «Elaborat amb les varietats de raïm macabeu, ‘xarel diez’ i parellada», va dir confonent la ela geminada amb el número 10.

Topada amb Jesús Hermida

Ja des dels seus inicis, Campos no va amagar en cap moment el seu caràcter dins del plató. Prou que ho sap Jesús Hermida, reputat periodista amb qui la ‘reina dels matins’ va tenir una forta discussió en directe a La 1. Va ser l’any 1986, i la presentadora va dir sentir-se «molesta» amb el seu company de professió quan debatien sobre per què ella havia agafat vacances el dia 24 de desembre, argument utilitzat com a part d’una innocentada: «Estic una mica molesta, o estic molt molesta, perquè jo estic en aquest programa des de fa un munt de mesos», va començar dient. Després de ser qüestionada per Hermida («No tants»), Campos va procedir a carregar contra el d’Ayamonte: «Els meus drets són a l’Estatut dels Treballadors, i jo tinc dret a un mes de vacances, i jo no me n’he anat el meu mes d’agost», es va defensar.

Estant ja «llançada», la ‘noia Hermida’ va continuar amb el seu discurs: «Vostè té el mal costum de renyar la gent en directe, cosa que és molt lleig. Llavors, no em pot dir a mi vostè que se li posi que me n’hagi anat el dia 24, que és l’únic dia de l’any que li he demanat jo anar-me’n». Hermida li va rebatre que tots estaven treballant aquell dia, a la qual cosa Campos va concloure la discussió de manera contundent: «Vostè és el primer que hi ha de ser, perquè cobra vostè moltíssim».

Relació amb Bigote Arrocet

Ja a Telecinco, com a presentadora de ’¡Qué tiempo tan feliz!’, l’humorista Bigote Arrocet, amb qui Campos va tenir una mediàtica relació de sis anys, va irrompre al plató per sorprendre la seva parella amb un ram de roses. Tots dos es van fondre en una calorosa abraçada i malgrat que només es van fer dos petons de cortesia, es va poder apreciar en antena la complicitat entre tots dos: «No te’n vagis que em queda molt poc programa», va fer broma la presentadora quan el també actor argentí va abandonar el plató.


Pas per ‘La Resistencia’

Ja el 2020, María Teresa Campos va visitar David Broncano a ‘La Resistencia’, ‘late show’ de Movistar. L’entrevista va estar atapeïda de ‘grans moments’, des del seu ‘pico’ amb Grison, col·laborador del programa, fins al seu ball amb el presentador. Al llarg de poc més d’un quart d’hora, la ‘reina dels matins’ va fer gala del seu carisma i va desencadenar una vegada i una altra les rialles del públic, tenint temps fins i tot per parlar sobre drogues.