Entrevista a la jove cantant

Lau Gibert, l’exemple que no és necessari guanyar ‘Eufòria’ per triomfar: «El programa em va canviar la vida»

L’exconcursant de la primera edició del ‘talent show’ de TV-3 llança el seu nou single, ‘Macba’

Lau Gibert, l’exemple que no és necessari guanyar ‘Eufòria’ per triomfar: «El programa em va canviar la vida»

Ricard Cugat

5
Es llegeix en minuts

La concursant més jove de la primera edició d’‘Eufòria’, Laura Gibert, que hi va entrar amb tan sols 16 anys, ja ha complert la seva majoria d’edat i és coneguda com a Lau. Va ser expulsada en la tercera gala, però això no li ha impedit fer-se una carrera professional. Va deixar els estudis per dedicar tot el seu temps a la música i a la dansa, i en els últims mesos ha tret dues cançons: ‘Ni la moto’ (en solitari) i ‘13 de febrer’ (junt amb la seva companya de concurs Estela).

També ha format part del cartell de Los 40 Primavera Pop trepitjant el mateix escenari que artistes com ara Lola Índigo, Emilia i Chanel, entre d’altres. Ara Lau està estrena nou single, ‘Macba’.

¿Què ha canviat de la vida de la Lau anterior a ‘Eufòria’?

El programa em va canviar la vida i no m’ho esperava. Jo havia participat a ‘La Voz Kids’ (Atresmedia) quan tenia 12 anys i a ‘Idol Kids’ (Mediaset), als 14. Creia que aquest seria un concurs més, però estava molt equivocada. Ara tinc una discogràfica, concerts, esdeveniments, entrevistes i tan sols fa dos mesos que he fet 18 anys.

¿Com estan sent els teus inicis en la música?

‘Eufòria’ m’ha ajudat a traçar la ruta i a descobrir el món de la indústria musical, que era desconeguda per a mi. En la meva vida m’havia imaginat que pogués treure una cançó, i quan vaig sortir del concurs em deien: «¿Com no has de llançar un ‘single’, si ara comença tot!» Jo pensava: ¿Ara comença tot de què? ¡Si tinc 17 anys!

Llavors, ¿vas sentir pressió al sortir d’‘Eufòria’ per haver de treure cançons o un disc al moment?

Totalment, un dels motius pels quals m’agrada haver sortit a la gala 3 és que soc la Lau d’‘Eufòria’ però també me’n puc desvincular. No tinc la pressió d’haver sigut finalista i que la gent esperi alguna cosa de mi. Puc anar creant la meva carrera tranquil·lament i a la meva manera, perquè penso que encara m’he de trobar com a artista.

Després d’un any, ¿com analitzes el teu pas pel programa?

Me’n vaig anar molt aviat, i just el dia que vaig fer una actuació de la qual estava molt orgullosa. Però sempre penso que tot passa per alguna cosa i que, tot i que vaig ser de les primeres a dir adeu al concurs, ara estic al cartell de Los 40 Primavera Pop amb l’Scorpio i l’Edu, que van ser finalistes. Vist amb perspectiva, crec que vaig fer una bona feina: em treballava les gales, vaig donar el màxim de mi i si me’n vaig haver d’anar en aquell moment va ser perquè havia de ser així.

¿Com vas portar el fet de convertir-te en un personatge mediàtic amb tot l’enrenou d’‘Eufòria’? Alguns companys d’edició han confessat que els va afectar a nivell emocional, ¿és el teu cas?

Just el dia que em van expulsar acabava de morir la meva àvia. Crec que després de gairebé un any, estic començant a processar la seva mort. No em va donar temps a entendre tot el que estava passant. Mentre feia un programa, alhora es moria la persona més important de la meva vida. Crec que no he plorat la seva pèrdua tant com ho hauria fet si no hagués estat en el concurs. Van ser molts estímuls, massa duels per afrontar alhora, que vaig decidir tirar cap endavant com si res.

El fenomen que es va crear amb ‘Eufòria’ va ser una cosa mai vista a TV-3, ¿mentre estaves al ‘talent show’ eres conscient d’aquest èxit?

En vaig ser realment conscient quan ja no formava part del concurs i vaig assistir al festival Canet Rock a l’estiu. Anàvem caminant la Clàudia, l’Estela i jo i no podíem arribar a l’esdeveniment per la quantitat de gent que ens anava parant pel camí. (La majoria dels assistents al Canet Rock és públic català, és a dir, el públic d’‘Eufòria’, es feien la foto, fossin fans o no). Va ser el més aclaparador que he viscut, però alhora em va omplir moltíssim. 

I després va arribar l’actuació al Palau Sant Jordi, ¿us ho esperàveu?

Allò de poder cantar al Palau Sant Jordi va ser una sorpresa, jo pensava que era una cosa impossible. Tenia molta por que només hi hagués quatre gats, però al final, vam fer ‘sold out’ no només una, sinó dues vegades.

¿Quins són els pròxims plans de Lau d’ara endavant?

De moment aniré creant les meves cançons, m’encantaria gravar un àlbum, però ja arribarà. No vull precipitar-me, si trec un disc vull cuinar-lo i sentir que està cuidat, no fer-ho molt de pressa i després penedir-me com li ha passat a molta gent.

¿Quan podrem escoltar un nou single?

Aquest 21 d’abril surt la cançó ‘Macba’. El que diu aquest tema és molt fort, però tu t’ho pots prendre com vulguis, cadascú interpretarà la lletra a la seva manera, no té res a veure amb el meu últim single, ‘Ni la moto’. 

¿Aquesta última cançó, ‘Ni la moto’, que significa per a tu?

El tema parla d’un desamor, però que ja està superat. Ho definiria com un ‘niñateo’, és dir-li clarament a ‘aquest noi’, «ja no m’interesses». Com diu la lletra: «De tu ja no em posa ni la moto». El nou single que sortirà a la llum no va de desamor ni tampoc he treballat amb els mateixos compositors: Roger Argemí, Víctor Arbeló i Daniel Anglès.

Notícies relacionades

¿Com estàs veient la segona edició d’‘Eufòria’? ¿Tens un clar guanyador?

La Natàlia era la meva favorita, però la van expulsar en la gala 3, com a mi. M’agrada molt l’Helena i crec que té possibilitats de guanyar. Tinc contacte amb els concursants perquè participo en el programa ‘Random’ al canal X3, que s’emet cada divendres abans de la gala. Està dirigit als més petits i parlem d’‘Eufòria’ i dels ‘salsejos’ del concurs junt amb David It’s Me i Maria Bouabdallah.

Temes:

TV-3