Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: El Sant Valentí de Bárbara i el Rei, i el de TV-3 i Guardiola

La crítica de Monegal: El Sant Valentí de Bárbara i el Rei, i el de TV-3 i Guardiola
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Quin bonic Sant Valentí ens ha ofert aquest any el telehipòdrom. Sensible a l’art de Cupido, Risto Mejide (‘Viajando con Chester’, Cuatro) s’ha reunit amb Bárbara Rey i li ha preguntat si va estar enamorada de Joan Carles I.

Notícies relacionades

Va contestar: «Al principi, sí. Era molt guapo». Però al final: «Es va portar molt malament [...] Em va destrossar la carrera [...] Em vetaven a les teles [...] Li vaig deixar entreveure que em feien falta diners, però ell... ¡com qui sent ploure!». L’objectiu de Risto era furgar en aquelles jornades de braguetes de fa més de 40 anys enrere, aquella mescladissa de sexe, espionatge, amenaces, robatoris, xantatges i cintes d’àudio i de vídeo a granel. Va explicar Bárbara que els que els gravaven, al Rei i a ella, eren d’altres, i que ella va gravar poca cosa, i ho va fer perquè l’hi va aconsellar «una mala amiga». Risto li va demanar que donés el seu nom, però Bárbara s’hi va negar. Home, només que Risto hagués anat a l’arxiu del mateix imperi Mediaset, hauria trobat l’entrevista que se li va fer al ‘Deluxe’ a l’‘amiga’ Hortensia (gener 2017). Allà ho va explicar tot. Tampoc ha revisat Risto l’entrevista de Gonzo, a La Sexta, a l’exdirector del CNI Alberto Saiz (28-nov-2021) en què quantifica dues entregues a Bárbara –una de 25 milions i una altra de 600 milions de pessetes diferida en 10 pagaments– a més de contractes en teles públiques. En fi, que d’aquest vell tema de Bárbara i la bragueta règia, avui l’únic rellevant seria saber si aquests serveis es van pagar amb els diners de tots.

ELS ENAMORAMENTS SOBTATS de TV-3 de Pep Guardiola també són molt bonics. Des que el 2011 va llançar aquella fórmula de la independència matinera («Si ens aixequem ben d’hora, ben d’hora, som un país imparable») TV-3 el treu constantment als ‘TN’. Ja voldria Messi per a si tan virtuosa atenció. Viu a Manchester, entrena un equip de la lliga anglesa, però li fan un seguiment com si estigués entrenant el Girona F.C. Ahir el van treure fent una roda de premsa, en anglès, disculpant-se per una cosa que va dir d’un tal Gerrard. No sé qui és aquest jugador, ni tampoc ens van explicar quina va ser la frase inconvenient, ni quan la va dir, però segur que és un assumpte de colossal importància per a la Catalunya futbolera. He de parlar amb el meu estimat Emilio Pérez de Rozas i que m’il·lumini sobre aquest San Valentí diari, tan bonic, de TV-3 cap a Guardiola.