La cavalcada, a la tele

TV-3, TVE-Catalunya i Betevé portaran els Reis a les cases

Catalunya Ràdio també retransmetrà la desfilada de Ses Majestats i oferirà continguts relacionats

TV-3, TVE-Catalunya i Betevé portaran els Reis a les cases
4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vigília del dia de Reis, els carrers de les ciutats s’omplen de nens i nenes que volen veure de ben a prop i en primera persona l’arribada de Ses Majestats. Però, per als qui no volen passar fred, tenen por de les aglomeracions o són al llit amb un bonic refredat (esperem que no sigui covid), les televisions els porten els Reis a casa a través de retransmissions molt elaborades que permeten seguir les desfilades amb tota mena de detalls. I, a més, estan preparades amb continguts relacionats que encantaran als petits... i als no tan petits que sentin la nostàlgia de la seva infància.

Això és el que tenen planejat per a aquest dijous, dia 5, les cadenes TV-3 i la seva plataforma infantil i juvenil SX3, TVE-Catalunya i Betevé, a les quals s’uneixen Catalunya Ràdio i Ràdio 4:

TV-3 i SX3

TV-3 i el SX3 retransmetran la cavalcada de Barcelona al programa ‘Nit de Reis’, de 19.00 a 20.55 hores. El presentaran Maria Bouabdellah i David Itsme de ‘Random’, des del set ubicat entre els carrers del Comte d’Urgell i Tamarit, i faran connexions amb Titó i John C, que aniran a la carrossa del SX3, la primera que té a la cavalcada, que consta d’un autobús de dos pisos des d’on es llançaran caramels. A més, la carrossa s’acompanyarà d’un altre vehicle amb pantalles on es projectaran sèries i programes de l’S3 i l’X3.

A peu de carrer hi haurà actuacions musicals, com la dels Beta, al costat del set on hi haurà en David i la Maria, que cantaran i ballaran la seva nova cançó, ‘Aquest Nadal’, i la de l’Edu d’‘Eufòria’, col·laborador de l’‘Info K’. A més, tant l’Edu com la Shalana, col·laboradora de ‘Random’, faran connexions amb els nens i nenes que estiguin esperant els Reis. I hi haurà sorpreses.

A la primera part del programa, s’oferirà en diferit l’arribada dels Reis d’Orient amb el pailebot ‘Santa Eulàlia’ al port de Barcelona. I, a partir de les 19.45 hores, retransmissió de la cavalcada de Barcelona, organitzada per l’ICUB - Ajuntament de Barcelona. També hi haurà connexions amb altres punts de Catalunya per captar l’ambient dels qui esperen els Reis, sense trencar la màgia d’aquest dia tan especial.

Així mateix, al web i a l’aplicació del SX3 es publicarà una enquesta sobre quin dels tres Reis, en Melcior, en Gaspar o en Baltasar, és el preferit dels nens i nenes de Cataluya. Els resultats s’aniran coneixent i comentant al llarg del programa i es mostrarà en pantalla un codi QR per accedir al web per participar-hi. També, amb l’etiqueta #NitReisTV3, es farà una crida perquè s’enviïn fotos de com estan vivint la cavalcada als seus pobles i ciutats. Algunes s’aniran ensenyant durant el programa.

TVE CATALUNYA I RÀDIO 4

La retransmissió d’RTVE Catalunya es podrà seguir a partir de les 19.15 hores a través de TVE-1, RTVE Play Catalunya i del canal de YouTube d’RTVE Catalunya. Tania Sarrias, presentadora de ‘Punts de vista’; la reportera de ‘La hora de La 1’ Mireia Alzuria, i la periodista de Ràdio 4, Natàlia Sánchez, retransmetran l’arribada dels Reis d’Orient des d’un escenari situat davant el Mercat de Sant Antoni. A més, estaran acompanyades de dos personatges del canal Clan RTVE: En Simon i un dels Momonsters.

En Melcior, en Gaspar i en Baltasar arribaran a les 16.00 hores per mar amb el pailebot ‘Santa Eulàlia’ i es reuniran amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al Portal de la Pau per rebre la clau de la ciutat, moment que oferirà en directe RTVE Play Catalunya.

BETEVÉ

Betevé oferirà una programació de més de sis hores, perquè començarà abans que es posi en marxa la rua. A les 15.45 hores, la televisió barcelonina connectarà en directe a la TDT i al web per seguir l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat amb el pailebot ‘Santa Eulàlia’. A les 18.00 hores començarà a avançar la cavalcada. Betevé oferirà una geolocalització a temps real per saber on són les carrosses en aquell moment. Així mateix, perquè es pugui veure la retransmissió onsevulga que un sigui i al dispositiu que tingui, a més de per la TDT, es podrà veure a Movistar+, al web, a l’aplicació de Betevé i a YouTube. I, per a qui l’estigui veient presencialment pels carrers de Barcelona, la carrossa de Betevé, que participa en la desfilada, repartirà corones reials entre els més petits.

CATALUNYA RÀDIO

De les 18.00 a les 20.00, ‘La tarda de Catalunya Ràdio’ farà connexions amb les cavalcades de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Vic i Igualada. El programa de Catalunya Ràdio descobrirà com viuen els nens i nenes les hores prèvies i infiltrarà Pau Torres dins d’un campament reial per captar les il·lusions del moment. L’espai presentat per Elisenda Carod també repassarà quins són els regals més demanats aquest any i els compararà amb els demanats els últims anys. Així mateix, l’espai descobrirà històries com la d’un oient que construeix cada 5 de gener una bastida per poder tenir millors vistes per veure la cavalcada. Tampoc faltarà un element tan important com els tortells.