En cas que guanyi Chanel

València vol ‘robar’ Eurovisió a Benidorm malgrat el compromís de Puig

Després de l’èxit del Benidorm Fest i davant una possible victòria de Chanel, l’alcalde de València anuncia per sorpresa que demanarà allotjar l’esdeveniment a la capital del Turia

València vol ‘robar’ Eurovisió a Benidorm malgrat el compromís de Puig
1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que proposarà formalment la ciutat de València com a seu per allotjar el Festival d’Eurovisió del 2023. Sempre que, és clar, la cançó d’Espanya sigui la guanyadora del certamen que se celebra a Torí la setmana vinent.

El mateix alcalde ha pintat ja un suggeriment als Eurofans: «Dissabte al matí, platja; al migdia, paelleta; a la nit, Eurovisió. ¿Què us sembla el pla per al 2023?», afegint que «és una qüestió de voluntat, no monetària».

València ja va allotjar als anys noranta tres edicions consecutives del Festival de l’OTI (1992, 1993 i 1994), celebrades al Teatre Principal. Ribó no ha anunciat quin recinte proposaria, atesa la idiosincràsia de l’Eurofan. Per a això, farà falta, això sí, que Chanel surti vencedora amb la seva cançó ‘SloMo’.

Notícies relacionades

La proposta de Ribó va contra l’anunciat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que va proposar que fos Benidorm la seu precisament per potenciar la marca Benidorm Fest que tant èxit ha tingut en col·laboració amb RTVE. La candidatura de l’alcalde de València xoca també amb les últimes declaracions realitzades pel seu partit al respecte d’aquest certamen. La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, va criticar obertament la despesa de la Generalitat València perquè el concurs «enviï ‘perreo’ a Eurovisió». Per la seva banda, un assessor de la vicepresidenta Oltra va arribar a qüestionar que l’esdeveniment s’havia convertit en una plataforma publicitària per al cap del Consell.

Un «anunci en positiu»

Fonts de l’alcaldia de València afirmen que no hi ha voluntat de cap guerra amb la Generalitat Valenciana i que només es tracta d’un «anunci en positiu». El consistori insisteix que es tracta de «mostrar les aspiracions i la capacitat de la ciutat de València per acollir aquest espectacle, res més».