Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: El paracaigudista hauria d’haver sigut el rei emèrit

La crítica de Monegal: El paracaigudista hauria d’haver sigut el rei emèrit
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Bocabadat Bop Pop davant les imatges que li passava Ana Pastor a ‘El objectivo’ (La Sexta), al·lucinat davant la sonora xiulada i l’esbroncada que li clavaven a Pedro Sánchez el matí de la desfilada, a Bob li va venir de sobte un esclat, una inspiració, i va dir: «A Pedro Sánchez l’han xiulat perquè ell ha volgut. Podia haver-ho evitat d’una manera facilíssima». I veient la imatge del paracaigudista volant pels aires, va afegir, donant la solució al conflicte: «Havien d’haver llançat el rei emèrit en lloc del paracaigudista. L’emèrit en paracaigudes, amb un sac ple de bitllets de 50 euros llançant-los al públic al crit d’‘¡Aquí teniu el que us devia, aquí teniu el que us devia!’. A Sánchez no l’hauria xiulat ningú. Hauria sigut un espectacle boníssim». ¡Ah! Estic amb Bob. Hauria sigut una jornada ben diferent. El públic entretingut recollint la pluja de bitllets amb una immensa alegria. És la fórmula clàssica: pa i circ. No sol fallar mai.

Notícies relacionades

IVÁN REDONDO S’AUTOPROMOCIONA .– Als 10 dies justos de la seva trobada amb Jordi Évole (La Sexta), Iván Redondo ha sortit a ‘Espejo público’ (A-3 TV). Novetats, ni una. Però no ha parat de repetir: «Soc un professional independent, i a més en aquests moments ¡lliure! [...] En la meva vida, Pedro Sánchez és el passat (...) El meu paper és el d’un professional independent i ¡lliure!». Ho va recalcar tantes vegades que, malgrat que va assegurar que d’ofertes de treball «n’hi ha unes quantes», la sensació és que no ha trobat el que busca. És curiós, els més de tres milions i mig d’aturats que hi ha en aquest país busquen feina fent cua a les oficines de l’Inem.

Poques criatures tenen el privilegi de poder utilitzar la tele per autopromocionar-se. Però n’hi ha encara amb un privilegi més gran: en les altes esferes, i no tan altes, dels partits, hi ha polítics i ‘tutti quanti’ de sobrevinguts que no han hagut de buscar feina mai. Porten anys de càrrec en càrrec. Recordo que el juny del 2012 els vaig explicar aquí el que va advertir Manuel Milián Mestre, en una entrevista que li va fer Évole a La Sexta (‘Salvados’): «En política s’imposen els mediocres. No es prospera per meritocràcia, es prospera per mediocritat». O sigui que, d’entrada, el mèrit és ser mediocre. I jo afegiria que després, per prosperar més, cal demostrar ser un bon escolanet. Així ens va, amiguet@s.