Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Al llit del bisbe Novell només hi cabia ell

TELEVISION FERRAN MONEGAL

TELEVISION FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El frenesí ha sigut extraordinari. En plena ‘rentrée’ televisiva, tots els magazins de la tele d’aquest dilluns han abordat el tema del ja exbisbe Xavier Novell amb una afició superlativa.

¡Ah! Aquesta combinació tan suggestiva d’un principalíssim prelat que penja la mitra per amor a una dama, divorciada d’un musulmà i escriptora de novel·les eròtiques i demoníaques, aquest acoblament existencial ha seduït a la tele, a parts iguals, saberuts analistes experts en temes religiosos i escumosos xafarders del món del cor. Ho té tot aquesta parella que conformen l’escriptora i el bisbe. A ‘Planta baixa’ (TV-3) han entrevistat el director de ‘Religió Digital’, el portal que ha destapat l’assumpte, i ha explicat que ho ha sabut via Vaticà, i que allà estan molt molestos perquè Novell no ha complert el pacte al qual va arribar amb l’arquebisbe de Barcelona, monsenyor Omella, segons el qual s’havia compromès a explicar el seu cas a la seva feligresia «per evitar transformar-lo en un culebró».

A ‘Todo es mentira’ (Cuatro) van connectar amb sor Lucía Caram, que estava encesa i exclamava: «¡No hi és tot! ¡És un desequilibrat! ¡Un histriònic! Té una carrera plena de despropòsits, com els cursos que donava per ‘curar’ l’homosexualitat, o quan feia fora de missa les jovenetes que portaven minifaldilla». És a dir, que a Novell li està caient una de bona. De tot el que he vist a la tele sobre ell, que ha sigut molt, l’exercici més interessant, més oportú, ha sigut el que ha fet Albert Om a ‘El matins’, de Lídia Heredia (TV-3). Ens ha tret trossets d’aquella visita que va fer a Novell el 2013, en el seu programa ‘El convidat’.

Notícies relacionades

El recordo perfectament. Es va emetre un 23 de setembre. Albert va pernoctar al palau episcopal de Solsona, i és l’únic periodista del món mundial que ha estat al dormitori del bisbe. «¡El llit és molt petit!», va exclamar al veure com d’estret i reduït era el llit del bisbe. I Novell va respondre: «És clar, estic sol. I, a més, jo dormo en posició mortal. Panxa enlaire. I no em moc gairebé mai». 

¡Ah! Quina recuperació televisiva més encertada i aguda. Han passat vuit anys, d’allò, i Novell segurament s’ha cansat de fer-se el mort en un llit tan petit que semblava un llit plegable. No és això el que cal retreure-li, a aquest bisbe. Les seves retrògrades idees sobre l’homosexualitat, l’avortament, el preservatiu... sobre això sí.