Només amb civils

Netflix retransmetrà la nova missió de la NASA amb Space X

1
Es llegeix en minuts

La missió Inspiration4, que serà la primera que enviarà només civils a l’espai durant diversos dies al setembre a bord d’un coet d’’SpaceX, l’empresa d’Elon Musk, es podrà seguir en «temps gairebé real» en una sèrie documental a Netflix, va anunciar aquest dijous la plataforma d’‘streaming’.

El 6 de setembre s’estrenaran dos episodis per presentar els quatre membres de la tripulació, dos més el 13 de setembre sobre els llargs mesos d’entrenament i els últims preparatius abans del vol i un últim episodi a finals de setembre, «uns dies» després que finalitzi la missió. Aquest últim episodi inclourà imatges de l’interior de la nau durant el viatge i de la tornada a la Terra, amb la promesa d’un «accés sense precedents» en «temps gairebé real».

La sèrie, anomenada «Countdown: The Inspiration4 Mission to Space» (‘Compte enrere: Missió espacial Inspiration4’), estarà dirigida per Jason Hehir, director del documental ‘The Last Dance’, guanyador d’un premi Emmy, sobre els Chicago Bulls de Michael Jordan. El llançament, previst per al 15 de setembre, també es transmetrà en directe al canal de YouTube de Netflix.

Sense astronautes professionals

La càpsula Dragon d’SpaceX serà llançada per un coet Falcon 9 des del Centre Espacial Kennedy, a Florida, al sud-est nord-americà. La nau ja transporta astronautes a l’Estació Espacial Internacional (ISS) per a la NASA, però la missió prevista per al setembre no inclourà cap astronauta professional.

El projecte està finançat pel multimilionari nord-americà Jared Isaacman. El propietari d’una empresa financera, de 38 anys, és un àvid pilot i explorador espacial.

Notícies relacionades

Isaacman va oferir tres llocs a bord per a Hayley Arceneaux, de 29 anys, supervivent d’un càncer pediàtric; Chris Sembroski, de 41 anys, antic oficial de les Forces Aèries nord-americanes i Sian Proctor, professora de 51 anys. Passaran tres dies orbitant la Terra, més enllà de l’altitud de l’ISS.

Altres turistes ja han estat en l’espai, inclosa l’ISS entre 2001 i 2009, a bord de coets russos. Però van ser acompanyats per astronautes professionals.

Temes:

NASA Netflix