Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La Pantoja deu diners a Loli la quiosquera

La crítica de Monegal: La Pantoja deu diners a Loli la quiosquera
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

És curiosíssim el que passa a Tele 5 amb Isabel Pantoja. La seva participació com a jurat en xous musicals és una bírria. No funciona. La cadena acaba de retirar ‘sine die’ el concurs ‘Top Star’. L’havien estrenat fa tot just dues setmanes, però els seus índexs d’audiència han sigut insuportablement minúsculs. O sigui que l’‘operació Pantoja’ com a animadora de concursets ha sigut una catàstrofe absoluta. Però no pateixen a Tele 5. L’altra Pantoja, la Pantoja objecte del canibalisme, la Pantoja esquarterada pel seu fill, la Pantoja dels embolics monetaris, els deutes i els tripijocs, aquesta altra Pantoja gaudeix d’una excel·lent salut a ‘telecinque’. Ara mateix tots els programes, des de Las mañanas de Ana Rosa’, els ‘Sálvame’, els ‘Deluxe’, els ‘Viva la vida...’, estan treballant a fons sobre dues lobotomies mercantils: la hipoteca de la finca Cantora, i el deute que té la ‘tonadillera’ amb Loli la quiosquera.

Notícies relacionades

¡Ah! Són dos temes d’interès nacional principalíssim. Sobre la finca, Tele 5 ens adverteix que el seu fill Kiko ja té la seva meitat venuda (1,5 milions, diuen) a una societat que hi muntarà un complex hoteler dedicat a casaments i batejos, més una zona que serà el Museu Paquirri. O sigui que un matí s’aixecarà Isabel a la seva altra meitat de la casa, i a l’anar al bany amb bata embuatada es trobarà, fent-li fotos, una cua de turistes. ¡Ah! Com a venjança filial és terrible. El tema del deute amb Loli la quiosquera també és un altre tema molt bonic. Segons el relat de Tele 5, Loli tenia un quiosc de premsa i fa set anys la Pantoja li va demanar tots els diners que pogués reunir. Loli li va donar 76.000 euros, tots els seus estalvis de 40 anys d’humil quiosquera. I ara que és octogenària, i està en un delicat estat de salut, li prega que l’hi torni. Però la Pantoja es fa la distreta. 

Centenars de bombes estan caient sobre el poble palestí. Nens, dones, avis, destrossats pels míssils. Una nena de 10 anys d’edat, Nadine, ha sigut objecte d’atenció dels informatius. Camina entre la runa per la Franja de Gaza i mirant al cel diu: «¿Per què ens envien míssils a matar-nos? No és just. No sé què fer. Només soc una nena». Ens ha impactat la Nadine. Però ha sigut un impacte fugaç. Una emoció d’uns 25 segons. Just el que ha durat la seva aparició als informatius. El que dura, el que concita l’atenció dia rere dia, és la ‘telebarbacoa pantojil’. A més de xafarders, ens ha transformat en caníbals.