Dijous calents

Antena 3 enfronta ‘La cocinera de Castamar’ amb ‘Supervivientes’

Atresmedia desafia Tele 5 amb la sèrie d’època protagonitzada per Michelle Jenner i Roberto Enríquez

Antena 3 enfronta ‘La cocinera de Castamar’ amb ‘Supervivientes’
2
Es llegeix en minuts

Després d’haver-la estrenat fa unes setmanes a la seva plataforma de pagament, Antena 3 posa en lliça aquest dijous (22.45 hores) ‘La cocinera de Castamar’, una sèrie d’època basada en la novel·la homònima de Fernando J. Múñez que compta amb un atractiu repartiment encapçalat per Michelle Jenner, Roberto Enríquez i Hugo Silva. La nova ficció porta ja sis capítols de rodatge a Atresplayer Premium, però és ara quan se la juga davant els temibles audímetres del gran públic.

Ambientada al Madrid del segle XVIII i produïda per Buendía Estudios, narra la història de Clara Belmonte (Michelle Jenner) i Diego, el Duc de Castamar (Roberto Enríquez), tots dos amb un passat dolorós, però a qui els canviarà la vida al conèixer-se. Hauran de lluitar contra un dels grans obstacles de l’època si volen estar junts: la diferència de classes. I, per si això fos poc, hauran també de fer front a la set de venjança d’Enrique de Arcona (Hugo Silva).

Al brillant trio de protagonistes s’uneixen noms coneguts com a Maxi Iglesias, Silvia Abascal, Nancho Novo, María Hervás, Paula Usero i Fiorella Faltoyano. «L’elenc artístic el formen grans actors amb moltíssima experiència que han donat vida a personatges polièdrics i ambiciosos», assegura Montse García, directora de ficció d’Atresmedia TV. De la mateixa opinió és la productora executiva, Sonia Martínez, per a la qual es tracta d’un repartiment «molt compacte i ben triat». «Hem volgut fer una sèrie d’època, però transmetent contemporaneïtat», adverteix abans de precisar que ‘La cocinera de Castamar’ té un «punt feminista»: «Hi ha trames molt actuals, amb problemes de llavors que continuen sense resoldre’s avui dia».

Problemes d’extensió

Problemes d’extensióMartínez reconeix que la dificultat més gran de l’adaptació de la sèrie ha residit en el fet que és «una obra molt extensa». «Han hagut de fer un exercici molt important per destacar les trames més importants i les que incumbeixen més als protagonistes per no diversificar i narrar les històries que ens interessava explicar», indica.

Michelle Jenner, protagonista de la ficció, està molt agraïda a l’equip per «com de complicat ha sigut rodar amb la pandèmia». «El meu personatge és preciós, però la sèrie és plena de personatges interessants, intensos, plens d’ombres que els fan més humans. I també està plena de menjar», comenta divertida Jenner, que ha pogut «aprendre a cuinar algunes coses» aprofitant l’abundància culinària d’aquesta sèrie.

Per al seu company Roberto Enríquez, el més apassionant ha sigut comprovar «com s’ha adaptat per a espectadors d’avui dia una història del segle XVIII». «A la família del duc hi ha un negre, que és el seu germà adoptat i al qual se’l va educar com a aristòcrata i no com a esclau», explica l’actor protagonista.

Un rival temible

Notícies relacionades

Els programadors de la cadena no semblen tenir por del popular ‘reality’ dels seus rivals, ‘Supervivientes’, que s’emetrà la nit dels dijous per Tele 5. «Tindrem al davant un gran competidor, però apostem per aquesta sèrie perquè nosaltres tenim una ficció de ‘prime time’ molt assentada», conclou la directora de ficció, Montse García, abans que Martínez esguerri una sorpresa que ja no ho serà tant: «A l’últim capítol l’autor de la novel·la (Fernando J. Múñez) té un paperet».