Actriu nominada al Goya

Verónica Echegui: «En la interpretació no sempre tries cap a on va la teva carrera»

L’actriu, nominada al Goya per ‘Explota, explota’, és una de les protagonistes de la sèrie d’Amazon Prime Vídeo ‘3 caminos’

Verónica Echegui: «En la interpretació no sempre tries cap a on va la teva carrera»
5
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Verónica Echegui (Madrid, 1983) li ha tocat el paper de l’única espanyola a ‘3 caminos’, la sèrie d’Amazon Prime Vídeo que narra l’aventura per la ruta compostel·lana de cinc personatges de diferents nacionalitats en tres temps diferents. Tot i que l’actriu que es va donar a conèixer a ‘Jo soy la Juani’, de Bigas Luna, es passa gran part del metratge parlant en anglès amb alguns dels seus companys, una cosa a què ja està acostumada, després de treballar en sèries com ‘Trust’, amb Donald Sutherland i Hilary Swank, i ‘Fortitude’, amb Dennis Quaid. Tot i que continua molt activa a Espanya: després de ‘3 caminos’, ha rodat la pel·lícula ‘Donde caben dos’ i està nominada als Goya per ‘Explota explota’.

El seu personatge, Raquel, és la més extravertida del grup. 

Raquel és entusiasta, hedonista, ‘disfrutona’, de vegades una mica inconscient i irresponsable, i té una energia que arrasa, per bé o per mal.

La relació que estableix amb Yoon Soo (Alberto Jo Lee), el personatge coreà, representa molt bé les diferents fases per les quals travessa una parella. 

Em sembla un bon missatge per llançar, un bon exemple que una relació d’amor es pot convertir en una amistat, acceptant l’altre i reconeixent que les coses, de vegades, no són com un vol, sinó que es transformen en una altra.

¿Havia fet el Camí de Santiago abans del rodatge? 

L’octubre anterior que m’oferissin la sèrie vaig estar a punt de fer-lo, però al final no vaig poder. I ara tinc més motius per fer-lo.

¿El rodatge, recorrent la ruta compostel·lana, l’ha canviat? 

Sí que he notat canvis i he après moltes coses. Primer, dels meus companys, amb qui ha sorgit una bonica amistat. En molt poc temps, hem conegut coses que normalment només saps d’amics de fa molts anys. Hem descobert les nostres llums i les nostres ombres, les hem parlat, les hem enfrontat, i he après de mi, perquè ells m’han servit de mirall. I després, com que vam haver de parar per la pandèmia, la segona etapa del rodatge la vam viure conscients de la sort d’estar vius, de tenir salut i de poder continuar treballant, cosa que ens va ajudar a interioritzar encara més els missatges del Camí. 

¿Quins missatges? 

Jo crec que aquests missatges tenen a veure amb el fonamental en la vida, que és disfrutar-la. I que no s’han de prendre les coses tan a la tremenda, no s’ha de donar importància als problemes que no en tenen.

El seu personatge lluita per aconseguir el seu somni, malgrat els obstacles. ¿Es va sentir identificada amb ella, com quan va mentir per aconseguir el paper a ‘Jo soy la Juani’, dient que era de l’extraradi de Madrid? 

Em vaig sentir identificada en els seus tres moments vitals. Tots els personatges serveixen per aprendre, i no crec que arribin per casualitat. Em tocaven molt les seves ganes de menjar-se el món, que jo també tinc i he tingut, tot i que és molt diferent fer-ho des de l’ambició que et reconeguin i amb tota aquesta història de la qual ella parteix, que l’únic que aconsegueix és restar-li felicitat perquè està obsessionant-se amb un objectiu que no es compleix. Després passa per una època de molt dolor, amb la qual també m’he sentit identificada. Igual que amb la por que no surti el que jo vull, de rebre negatives... Perquè en la meva professió en reps molts de ‘no’ i no sempre pots escollir cap a on va la teva carrera, no només depèn de tu el treballar amb aquest o amb aquell.

¿És tan impulsiva com Raquel o es pensa molt més les coses? 

Depèn... Hi ha algunes vegades que li m’ho penso bastant, planifico, reflexiono... Però moltes altres en les quals faig i després penso, i de vegades m’ha anat bé i d’altres, fatal. En ocasions actuo directament per impuls, així que entenc Raquel.

«M’identificava molt amb les ganes de menjar-se el món del meu personatge»

Felicitats per la seva nominació a millor actriu de repartiment en els Goya, pel seu treball a la pel·lícula musical ‘Explota explota’. Al film també canta, igual que a ‘3 caminos’. 

¡Moltes gràcies! Per això dic que no crec en les casualitats. ’Explota explota’ va ser una oportunitat meravellosa per cantar i de sobte em va arribar ‘3 caminos’ i vaig pensar: ¿Però què està passant? M’ho he passat molt bé.

¿Havia cursat classes de cant? 

No, jo només cantava a la dutxa de casa meva (riu). Preparant ‘Explota, explota’ vaig començar amb una ‘coach’ molt bona, Sara Pérez, que em va recomanar l’actor Miquel Fernández. I quan vaig arribar a ‘3 caminos’ em vaig preparar també amb ella.

Se la veu bastant solta quan puja a l’escenari a la sèrie. I durant el Camí s’atreveix fins i tot amb una cançó coreana. 

¡Allà sí que ho vaig tenir complicat per aprendre’m la lletra!

La tranquil·litat del Camí no li és aliena. Fa anys que se’n va anar a viure al camp.

Fa ja 10 anys, i no ho canvio per res. Amb la vida que porto, la quantitat d’activitats i de gent que conec, amb l’exposició d’aquesta feina en la qual hi ha tant soroll, necessito silenci. Per a mi sempre és important tornar a l’arrel, a la terra, i això m’ho dona el camp i la naturalesa.

Notícies relacionades

A ‘3 caminos’ parla en castellà, però es passa gran part dels vuit episodis conversant en anglès, un idioma en el qual també ha treballat al cine i en sèries com ‘Fortitude’ i ‘Trust’.

M’ho passo molt bé parlant en altres idiomes, és una cosa que m’ha agradat sempre, des de petita. Per això una cosa que em va seduir d’aquest projecte va ser la possibilitat de treballar amb actors d’altres països i d’altres cultures, i continuar aprenent anglès. Andrea [Bosca, que interpreta Luca] és italià i jo he fet una pel·lícula a Itàlia, així que m’encantava parlar amb ell en el seu idioma. La sèrie anava en un ‘pack’ massa bonic per dir que no.