estrena a amazon prime

‘3 caminos’: Álex González, un mexicà al Camí de Santiago

Amazon Prime Video estrena aquest divendres la sèrie ‘Tres caminos’, en què també figuren Verónica Echegui i Cecilia Suárez

‘3 caminos’: Álex González, un mexicà al Camí de Santiago
3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La majoria dels pelegrins que han fet el Camí de Santiago parlen de com aquest periple fins a arribar a la capital gallega, esquivant el cansament per les llargues hores de caminada i les inclemències del temps, els ha marcat profundament, i s’ha convertit no només en un viatge físic, sinó també espiritual. Aprofitant que aquest 2021 és Any Xacobeo i que la pandèmia augura una temporada difícil per als que vulguin recórrer aquesta històrica ruta, Amazon Prime Video es proposa traslladar l’experiència del camí a casa, amb l’estrena aquest divendres 22 de gener de la sèrie ‘Tres caminos’.

Cinc joves de diferents nacionalitats que entaulen amistat durant la seva ruta cap a Santiago de Compostel·la protagonitzen la trama, que es desenvolupa en tres línies temporals (l’any 2000, el 2006 i el 2021, tot i que sense rastre de la pandèmia), configurant aquests tres camins dels que fa referència el títol. «Necessitàvem realisme, i comptar amb actors de diferents països l’hi donava, perquè això és el Camí», explica Mamen Quintas, productora executiva de Ficció Produccions, sobre una sèrie en la qual no només es parla en castellà, sinó també en anglès, italià, alemany, coreà i portuguès.

Entre els personatges principals hi ha una espanyola que està a punt de casar-se, «entusiasta, divertida i amb ganes de menjar-se el món», segons la descriu l’actriu que la interpreta, Verónica Echegui; un bomber mexicà que vol expiar la seva culpa per un trauma del passat (Álex González) i la seva dona (la mexicana Cecilia Suárez de ‘La casa de les flores’, que no apareix fins al sisè dels vuit capítols); una alemanya d’allò més rebel (encarnada per Anna Schimrigk, que va començar el rodatge sense parlar castellà i que interpreta també la germana bessona del seu personatge); un italià faldiller amb algunes addiccions (Andrea Bosca), i un coreà que aspira a triomfar com a pianista (Alberto Jo Lee). «És un personatge que explica moltes coses, més enllà de ser asiàtic», agraeix l’actor barceloní d’origen coreà, conegut per sèries com ‘Pelotas’.

Amistat, amor i mort

Una de les particularitats de ‘Tres caminos’ és veure el madrileny Álex González parlant amb accent mexicà, que va perfeccionar gràcies a un ‘coach’ i després de passar-se moltes hores escoltant ‘podcasts’ i veient pel·lícules i sèries d’aquell país. No obstant, per a l’actor d’‘El príncipe’ i ‘Vivir sin permiso’, aquest no va ser només el seu únic repte en aquest projecte, en el qual afronta un paper molt diferent dels que havia fet fins ara. «És la primera vegada que no explico una història d’amor. Estic molt content que el conflicte del meu personatge en aquesta sèrie hagi sigut un altre», recalca.

Notícies relacionades

Això no suposa, no obstant, que l’idil·li no sigui present en la trama, perquè sí que ho està, igual que temes com la por, la maternitat, el perdó, la decepció que suposa una ruptura sentimental, la mort, els fracassos professionals i el pas del temps. «El camí és el fil conductor, però el més important era parlar de l’amistat del grup i de com va canviant amb els anys», reflexiona Tito López Amado, director de la sèrie al costat d’Iñaki Mercero.

El paisatge, amb la bellesa dels paratges naturals de Galícia, Castella i Lleó, Navarra i La Rioja, és un plus, el mateix que la música. El tema central de la sèrie, ‘Caminantes’, ha sigut compost per Iván Ferreiro i Andrés Suárez, i reforça la idea que marca tota la sèrie: que el camí remou per dins tots aquells que es llancen a descobrir-lo.