Novetats radiofòniques

Radio Nacional de España fitxa Carmena, Arsuaga i Lobatón

L’exalcaldessa de Madrid impartirà a Radio 5 un ‘Máster de justicia’, mentre que el codirector d’Atapuerca presentarà a RNE ‘El placer de admirar’

GRAF4555  MADRID  19 12 2017 - La alcaldesa de Madrid  Manuela Carmena  abandona los estudios de la Cadena Ser  tras la entrevista que ha concedido hoy en la que ha descartado dimisiones en su Gobierno tras cesar ayer a Carlos Sanchez Mato como delegado de Economia y Hacienda y ha anunciado que este concejal sumara competencias de distritos al  reorganizar  el Gobierno pero que no  ampliara  la crisis  EFE  Zipi

GRAF4555 MADRID 19 12 2017 - La alcaldesa de Madrid Manuela Carmena abandona los estudios de la Cadena Ser tras la entrevista que ha concedido hoy en la que ha descartado dimisiones en su Gobierno tras cesar ayer a Carlos Sanchez Mato como delegado de Economia y Hacienda y ha anunciado que este concejal sumara competencias de distritos al reorganizar el Gobierno pero que no ampliara la crisis EFE Zipi / Zipi (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Radio Nacional de España (RNE) ha entrat fort el nou any amb els fitxatges del paleantropòleg Juan Luis Arsuaga, l’exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena i el periodista Paco Lobatón. La llista d’incorporacions es completa amb els humoristes Millán Salcedo i la Terremoto de Alcorcón, l’exministre de Cultura José Guirao i la cantant Ruth Lorenzo, que oficiaran com a col·laboradors en diferents programes de l’emissora estatal.

Juan Luis Arsuaga, codirector d’Atapuerca, presentarà a RNE els diumenges a les 14.30 hores ‘El placer de admirar’, programa de cultura científica que pretén ser una conversa amena i didàctica amb personatges excel·lents. D’altra banda, la jutge emèrita Manuela Carmena impartirà a Radio 5 cada dijous a les 18.00 hores un ‘Máster de justicia’ en què resoldrà els dubtes que els oients puguin tenir sobre el complex món de la justícia d’una manera amena, senzilla i fins i tot divertida.

A més, el periodista Paco Lobatón es posarà cada dilluns, dimecres i divendres al matí al capdavant de ‘Diario de ausencias’, un espai a Radio 5 de recerca i record actiu de persones desaparegudes a través del testimoni dels seus familiars i de l’anàlisi d’experts en la matèria. El famós presentador de l’inoblidable ‘¿Quién sabe dónde?’ també dirigirà el programa ‘Servicio de búsqueda’ des de Radio Nacional i Radio 5. Amb la veu de Tere Vilas i en ‘streaming’ de vídeo en ‘rtve.es’, aquest servei, que apareixerà en antena quan la situació ho requereixi, és una crida a la participació activa de l’audiència en la localització de persones desaparegudes en col·laboració amb el Centre Nacional de Desapareguts del Ministeri de l’Interior.

Tardes renovades

L’altre gran focus de les novetats a la ràdio estatal és el programa vespertí dirigit i presentat per Julia Varela ‘Tarde lo que tarde’ (dilluns a divendres de 15.00 a 18.00), que des d’aquest dilluns compta amb nous col·laboradors. Després del seu brillant pas per les cuines de ‘Masterchef celebrity’, l’actriu i cantant Terremoto de Alcorcón tindrà una secció on abordarà les inquietuds i preocupacions del ciutadà corrent i explicarà alguns conceptes de l’actualitat de la manera més artística i entretinguda. A més, l’excomponent de Martes y Trece Millán Salcedo obrirà cada setmana un espai en què interactuarà amb els oients del programa.  

Una altra de les noves veus de ‘Tarde lo que tarde’ és la de la cantant Ruth Lorenzo, que parlarà amb Julia Varela tant de l’actualitat musical i escènica com de les noves tendències. L’esportista paralímpica Teresa Perales; l’exministre de Cultura José Guirao; l’escriptor, periodista i advocat Manel Loureiro; la infermera Esther Gómez (més coneguda com a @mienfermerafavorita), i la bloguera i ‘influencer’ Isasaweis també s’incorporen a l’equip del programa vespertí.

Notícies relacionades

El grup d’humoristes també creix. De dilluns a divendres (17.00 hores), Toño Pérez comentarà les notícies de forma desenfada a ‘Poca broma’ amb els següents còmics: Carolina Iglesias (més coneguda com a ‘Percebes y Grelos’), Luis Álvaro, Elsa Ruiz, Sil de Castro, Paula Púa, Henar Álvarez, Fernando Moraño, Miguel Iríbar, Nacho García i Virginia Riezu.

Amb ells hi haurà les veus ja habituals del programa: Fernando Romay, Ágatha Ruiz de la Prada, Virginia Díaz, Marta Verona, Álex O’Doherty, Esti Gabilondo, Bárbara Goenaga, Alfonso Levy i la família nombrosa de Los Prieto Flores.