TU I JO SOM TRES

A Tele 5 se’n van a comprar a Istanbul, i la pifien

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Per primera vegada en els últims anys Antena 3 TV està liderant el mes de forma ininterrompuda. És, doncs, un fet que, per ara, el ‘sorpasso’ d’Antena 3 sobre Tele 5 s’ha produït. I en vista que aquesta gesta l’estan aconseguint en bona part gràcies als ‘culebrons’ turcs (‘Mujer’ i ‘Mi hija’), el gran ‘consigliere’ en cap de Tele-5, Paolo Vasile, ha ordenat als seus directius que surtin disparats cap a Istanbul. No a fer-se empelts capil·lars, que és el que ara mola a Turquia, sinó a comprar ‘culebrons’ turcs per intentar contrarestar l’èxit d’Antena 3. El problema és que s’han ficat al Gran Basar i han comprat a l’establiment que no era. El Gran Basar d’Istanbul té gairebé 5.000 botigues, i l’expedició de Vasile s’ha fet un embolic. En lloc de comprar un ‘culebron’ com Déu i Al·là manen, ha comprat una novel·leta rosa, una cosa melindrosa i cursi. I així els va: porten dos o tres capítols emesos, amb prou feines arriben al 7% de quota de pantalla, i la patacada ha sigut de nassos. O sigui, una espifiada.

Notícies relacionades

El que han comprat amb tan mala punteria es titula ‘Love is in the air’. És la historieta d’una esvelta noia anomenada Eda que viu angoixada perquè un milionari li ha denegat la beca que necessita per estudiar arquitectura. El conte arrenca quan ella coneix aquest adinerat empresari, que es diu Serkan, com aquell tigre d’‘El llibre de la selva’ que li feia la vida impossible al pobre Mowgli. Però en aquest cas no és un tigre, és un gatet, i clar, ella el veu, i tot i que l’odia molt, ¡resulta que li agrada! ¡Ahh! I allà comença l’enrojolada novel·leta. Home, el gènere de la novel·la rosa és una estimable branca de la literatura. Ben tocada, pot arribar a agradar molt. Autors importants, fins i tot egregis polítics, han escrit novel·les rosa camuflats sota pseudònim. Emilio Gutiérrez Gamero, diputat a les Corts, republicà, i acadèmic de la Reial Acadèmia, va escriure moltes novel·letes d’aquest tipus. En té una, titulada ‘La venganza de Elvirita’ (1910), que podríem considerar la precursora de Guillermo Sautier Casaseca, de Corín Tellado o d’aquella delicada Colección Azucena de l’extinta Editorial Toray de Barcelona.

El problema de Tele 5 és que la seva audiència busca el fang de l’‘edredoning’, les barbacoes de vísceres humanes o les cruentes autòpsies en vida. Són presoners del seu propi estil. La novel·leta rosa no encaixa amb el negoci que els caracteritza.

Temes:

Sèries