totes les estrenes i tornades

Les 10 sèries que no et pots perdre al gener

‘Los espabilados’, ‘Lupin’, ‘Tres caminos’ i Bruja Escarlata y Visión’ són alguns dels títols destacats

Les 10 sèries que no et pots perdre al gener
10
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Superherois de Marvel i fades, uns nois espavilats, un famós lladre de guant blanc i els pelegrins del Camí de Santiago són els protagonistes d’algunes de les sèries d’estrena més destacades d’aquest gener del 2021, que també compta amb esperades tornades, com el segon especial d’‘Euphoria’ o les noves temporades de ‘Servant’, ‘La que se avecina’ i ‘Memorias de Idhún’.

1 THE STAND. 3 de gener. Starzplay

Stephen King mostra un món delmat per una plaga i immers en una lluita elemental entre el bé i el mal en aquesta minisèrie basada en un dels seus ‘best-sellers’, per a la qual l’autor de ‘Misery’ ha escrit un final diferent del de la novel·la. EL destí de la humanitat recau sobre les fràgils espatlles de la Madre Abagail (Whoopi Goldberg), de 108 anys, i un grapat de supervivents. Els seus pitjors malsons s’encarnen en un home amb un somriure letal i poders indescriptibles: Randall Flagg (Alexander Skarsgård, el marit maltractador de ‘Big little lies’), l’Hombre Oscuro.

2 SMALL AXE. 7 de gener. Movistar Estrenos

Steve McQueen, el director de l’oscaritzada ‘12 anys d’esclavitud’, fa un retrat del racisme contra la comunitat negra al Londres dels anys 60, 70 i 80 en aquesta antologia composta per cinc episodis. Està inspirada en fets reals, des de la Marxa dels Manglars del 1970 i el posterior judici a què van ser sotmesos nou activistes fins a la biografia del premiat escriptor Alex Wheatle i la política de segregació a les escoles.

3 LUPIN. 8 de gener. Netflix


Netflix rescata un dels lladregots més famosos de la literatura en la seva nova sèrie francesa. Composta de cinc episodis i creada per George Kay (‘Criminal’, ‘Killing Eve’) i François Uzan (‘Family business’), està protagonitzada per un cavaller i lladre de guant blanc (Omar Sy, ‘Intocable’) molt aficionat a les aventures del famós personatge literari Arsène Lupin, en qui s’inspira per venjar el seu pare.

4 BRUJA ESCARLATA Y VISIÓN. 15 de gener. Disney+

La primera sèrie de Marvel Studios de la plataforma és una barreja de superherois i ‘sitcom’ clàssiques, amb Wanda / Bruja Escarlata (Elizabeth Olsen) i Visión (Paul Bettany) com dos éssers amb superpoders que disfruten d’una vida quotidiana idealitzada, molt a l’estil d’‘Embruixada’. Però comencen a sospitar que no és or tot el que lluu. Hi haurà homenatges a diferents èpoques televisives i embolics de dimensions.

5 INTELLIGENCE. 15 de gener. Cosmo


David Schwimmer, l’enamoradís Ross de ‘Friends’, torna a la comèdia en aquesta sèrie, en què encarna un arrogant agent de l’Agència de Seguretat Nacional nord-americana (NSA) que arriba al Quarter General de Comunicacions del Govern del Regne Unit disposat a robar el càrrec a la seva directora (Sylvestra Le Touzel). Un despistat i matusser analista de sistemes (Nick Mohammed) es convertirà en el seu improvisat ajudant.

6 YELLOWSTONE. 18 de gener. Paramount

Kevin Costner es fica a la pell d’un veterà ramader, patriarca de la família Dutton, disposat a tot per tirar endavant el seu impressionant ranxo, en constant conflicte amb les seves fronteres amb una reserva índia i el parc nacional del país, contigu a la propietat. La lluita per la seva supervivència l’involucrarà en complexes aliances econòmiques i polítiques. Tot i que es va estrenar el juny del 2018 als EUA i va ser un fenomen allà, no ha aterrat a Espanya fins ara. Paramount ofereix les dues primeres temporades.

7 TRES CAMINOS. 22 de gener. Amazon Prime Video


El Camí de Santiago serveix d’excusa per reunir cinc amics de nacionalitats diferents al llarg de tres etapes diferents de les seves vides, el 2000, 2006 i 2021, en els quals sorgeixen temes com el pas del temps, el desgast de l’amor i la por d’envellir. En el repartiment figuren Álex González, Verónica Echegui, Cecilia Suárez, Anna Schimrigk, Andrea Bosca i Alberto Jo Lee.

8 DESTINO: LA SAGA WINX. 22 de gener. Netflix


Brian Young (‘Crónicas vampíricas’) torna a apostar per mons màgics i sobrenaturals amb aquesta sèrie que adapta els famosos dibuixos animats d’Iginio Straffi. Està protagonitzada per cinc fades que comencen a estudiar a Alfea, un internat en el qual aprendran a dominar els seus poders màgics, a més d’enfrontar-se a problemes més terrenals, com l’amor i la competitivitat, i veure’s les cares amb uns quants monstres. Abans de la seva estrena ja hi ha hagut bastanta controvèrsia, perquè els fans culpaven Netflix d’haver blanquejat alguns dels personatges principals.

9 EUPHORIA. 25 de gener. HBO


Després de ‘Las rayadas no son eternas’, HBO estrena el segon dels dos episodis especials que serveixen de pont entre la primera i la segona temporada de la controvertida sèrie d’adolescents. ‘Los perfectos, a m*amarla’ se centra ara en la lluminosa Jules (Hunter Schafer), també durant les vacances de Nadal, mentre la noia fa repàs de com ha sigut el seu any, en el qual va conèixer la turmentada Rue (Zendaya).

10 LOS ESPABILADOS. 29 de gener. Movistar


Deu anys després de triomfar amb ‘Polseres vermelles’, Albert Espinosa porta a la petita pantalla una altra de les seves novel·les, ‘El que et diré quan et torni a veure’, protagonitzada també per un grup de nens hospitalitzats. Aquests, per poc temps, perquè tot just començar s’escapen del centre psiquiàtric en el qual estaven ingressats per emprendre un viatge per Europa a la recerca del germà d’un d’ells. A més dels cinc joves, pràcticament debutants, en el repartiment figura Miki Esparbé, com el detectiu privat que els ha de trobar.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

EL DESCUBRIMIENTO DE LAS BRUJAS. Dia 1. Movistar. Bruixes, vampirs i dimonis conviuen amb els humans en secret en aquesta fantasia moderna plena de suspens, màgia i tensió sexual, amb Matthew Goode (‘The good wife’, ‘Downton Abbey’) i Teresa Palmer (‘Memorias de un zombie adolescente). La segona temporada s’estrena el 28 de gener.

COBRA KAI. Dia 1. Netflix Temporada 3 La seqüela de ‘Karate Kid’, on veiem com la vida ha tractat de manera molt diferent els protagonistes de la mítica pel·lícula d’arts marcials.

MONARCA. Dia 1. Temporada 2 Netflix Un multimilionari magnat del tequila i la seva família prosperen en el món corrupte que proveeix les elits empresarials de Mèxic.

BRIGADA DE ÉLITE. Dia 1. AXN Now. Estrena. El treball de la forces de l’ordre a París.

VIKINGOS. Dia 2. TNT. Segona part de la temporada 6 (última). Amb aquests 10 episodis, es tanca la saga de Ragnar i els seus fills creada per Michael Hirst . Les venjances, les lluites de poder, l’exploració de noves terres i les passions desemboquen en una tanda final d’episodis en què es decideix el destí d’Ivar (Alex Høgh Andersen), Bjorn (Alexander Ludwig), Ubbe (Jordan Patrick Smith) i la resta de personatges de la sèrie.

HONOR. Dia 5. Filmin. Estrena. Keeley Hawes (‘Los Durrell’) investiga l’assassinat de Banaz Mahmod, una noia kurda iraquiana de 20 anys que va ser assassinada per ordre de la seva família després de deixar el seu marit maltractador.

LA EXTRAORDINARIA PLAYLIST DE ZOE. Dia 6. HBO Temporada 2 Els nous episodis ens donen més informació sobre aquest peculiar i divertit superpoder que permet a Zoey saber què pensa la gent a través de cançons d’èxit.

BORDERTOWN. Dia 7. Sundance TV. Temporada 3 (última). Kari Sorjonen haurà d’enfrontar-se a una tremenda tragèdia personal que el farà qüestionar-se les seves més temudes pors.

WYNONNA EARP. Dia 7. Syfy. Temporada 3

FBI: MOST WANTED. Dia 7. Fox. Temporada 2

MARVEL STUDIOS LEYENDAS. Dia 8. Disney+. Estrena. Els millors moments de l’Univers Cinematogràfic de Marvel (UCM) a través de cada un dels seus herois i malvats. Cada un dels episodis enllaça amb algunes de les pròximes sèries que arribaran a Disney+.

DICKINSON. Dia 8. Apple+. Temporada 2 Creada per Alena Smith (guionista de ‘The Affair’), aquesta sèrie basada en la vida d’Emily Dickinson explica la història de la poetessa quan era una jove de 20 anys, a mitjans del segle XIX, però amb un llenguatge i un empoderament femení molt del segle XXI.

LA QUE SE AVECINA. Dia 8. Amazon Prime Video Segona part de la temporada 12. Els veïns de Mirador de Montepinar, amb una mudança a la vista i a punt del desnonament.

MEMORIAS DE IDHÚN. Dia 8. Netflix Temporada 2 Continuació de la sèrie d’anime que adapta les novel·les de fantasia juvenil de Laura Gallego. 

INSPECTORA MARLEAU. Dia 10. Calle 13. Temporada 6

AMERICAN GODS. Dia 11. Amazon Prime Video Temporada 3 Sèrie fantàstica basada en la novel·la de Neil Gaiman. En els nous 10 episodis, Shadow Moon (Ricky Whittle) viu refugiat a Lakeside, Wisconsin, intentant passar desapercebut davant els nous déus.

LOS MISTERIOS DE MURDOCH. Dia 11. Paramount. Temporada 5

NOBEL. Dia 12. Filmin. Estrena. Un veterà de la guerra de l’Afganistan descobreix fins on és capaç d’arribar en nom de la pau.

BALTHAZAR. Dia 12. Calle 13. Temporada 3

THE ROOKIE. Dia 13. TNT. Temporada 3 El pròxim repte de John Nolan serà obtenir un títol universitari, una cosa que creu que accelerarà la seva carrera. Envoltat de nou de joves companys de classe, tornarà a sentir-se com un peix fora de l’aigua.

(DES)ENCANTO. Dia 15. Netflix Temporada 3 Sèrie d’animació de Matt Groening (‘Els Simpson’). L’aventurera princesa Bean intenta, amb l’ajuda d’Elfo i Luci, salvar el seu regne.

SERVANT. Dia 15. Apple+. Temporada 2 La inquietant cangur Leanne torna a la casa de la família Turner i revela la seva veritable naturalesa.

ALMOST PARADISE. Dia 15. Calle 13. Estrena. Un exagent de la DEA que es retira forçosament obre una botiga de ‘souvenirs’ a les Filipines.

PRODIGAL SON. Dia 15. TNT. Temporada 2 Després de posar al descobert el seu gen assassí, ¿seguirà l’Ainsley pel camí fosc dels Whitly o es reconduirà cap al bon camí? ¿Quina nova intriga haurà de resoldre el turmentat Malcolm? ¿Amb quins girs inesperats sorprendrà el Cirujano a fi d’acostar-se al seu adorat fill?

CROW’S BLOOD. Dia 17. Dark. Estrena. Protagonitzada pels integrants dels grups musicals AKB48 i HKT48, la sèrie aborda la temàtica de l’enginyeria genètica des de la perspectiva del terror clàssic nipó.

BATWOMAN. Dia 18. HBO Temporada 2 L’actriu Javicia Leslie s’enfunda el vestit de la nova vigilant de Gotham, en substitució de Ruby Rose.

AGATHA RAISIN. Dia 18. Cosmo. Estrena. Una dona (Ashley Jensen, ‘Betty’) que ha deixat la seva feina com a relacions públiques per mudar-se a una caseta de somni a l’Anglaterra rural es converteix en detectiva aficionada quan comencen a succeir diversos assassinats en la seva comunitat. Els seus mètodes d’investigació són poc ortodoxos.

22 DE JULIO. Dia 19. Filmin. Sara Johnsen, guionista d’‘Occupied’, està darrere d’aquesta minisèrie noruega de sis capítols que narra el trauma sofert al país nòrdic després dels sagnants atemptats terroristes d’Oslo i Utoya el juliol del 2011. Està explicada a través dels metges, policies i civils que es van veure afectats per l’atac terrorista, perpetrat per un simpatitzant de la ultradreta i fonamentalista cristià de tan sols 32 anys que va deixar una reguera de víctimes (gairebé 80) i un centenar de ferits. 

ALL AMERICAN. Dia 19. HBO Temporada 3

MADRE SÓLO HAY DOS. Dia 20. Netflix Estrena. Comèdia dramàtica mexicana sobre dues dones que descobreixen que els seus nadons van ser accidentalment intercanviats al néixer.

CORMORAN STRIKE: BLANCO LETAL. Dia 21. HBO Temporada 3 Un jove amb trastorns mentals vol que Cormoran Strike investigui un assassinat que creu que va presenciar quan era un nen. Alhora, la Robin s’infiltra per investigar el xantatge d’un membre del Parlament.

STAR TREK LOWER DECKS. Dia 22. Amazon Prime Video Estrena. La primera sèrie d’animació per a adults de la saga ‘Star Trek’, protagonitzada per una alferes que ha sigut degradada diverses vegades per insubordinació.

LEGACIES. Dia 22. HBO Temporada 3

PERDIENDO A ALICE. Dia 22. Apple+. Estrena. Sèrie israeliana sobre una directora de cine que s’obsessiona per una jove guionista, la Sophie, el fosc guió de la qual sembla amagar molta veritat.

PAINTING WITH JOHN. Dia 23. HBO Sèrie documental en què el músic, actor, director i pintor John Lurie mostra la seva feina mentre parla de la seva vida.

EMBRUJADAS. Dia 25. HBO Temporada 3

Notícies relacionades

COYOTE. Dia 25. AXN. Estrena. Després de 32 anys treballant com a agent de la patrulla fronterera entre els Estats Units i Mèxic, Ben Clemens (Michael Chiklis) és obligat a treballar per a les mateixes persones que, durant tota la seva carrera, va mirar de mantenir fora del territori nord-americà. 

LA ÚLTIMA BASE. Dia 26. Filmin. Estrena. Als anys 60, la policia militar d’Aden intenta contenir una insurgència àrab contra el domini britànic, mentre les seves dones s’enfronten a la solitud i la por.