el secret més gran del programa

¿Quantes persones coneixen qui s’amga darrere de les màscares de ‘Mask singer’?

Valls només va saber el nom de la primera ‘celebrity’ segons que es traiés la careta

El programa utilitza mesures de seguretat més pròpies d’una pel·lícula d’espies que d’un xou televisiu

mask

mask

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pepe Navarro va ser, fa unes setmanes, el segon dels famosos desemmascarats a ‘Mask singer. «Si ens hagués parat la policia de camí del plató, segur que ens haurien portat al calabós. S’haguessin pensat que érem terroristes o que anàvem a cometre un assalt», feia broma just després treure’s la màscara el que va ser el presentador d’‘Esta noche curzamos el Mississippi’. Navarro feia referència a la particular indumentària que els famosos del concurs d’Antena 3 utilitzen des que surten de casa fins que, una vegada al camerino del programa, s’amaguen sota la vistosa disfressa: casc amb visera enfosquida, túnica, guants, passamuntanyes i una dessuadora negra amb l’explícit missatge «No parlis amb mi». És l’«uniforme de trànsit», com l’anomenen l’equip de ‘Mask singer’, la primera de les múltiples mesures de seguretat amb què compta el xou per mantenir oculta la identitat dels seus ‘vips’, una estratègia més pròpia d’una pel·lícula d’espies que d’un programa de televisió.

¿Quanta gent coneix el secret?

Mantenir amb pany i clau els noms dels famosos és la base de l’èxit, i per això tant la productora Fremantle com Antena 3 han acotat al màxim la llista de personal que coneix el secret, a més de blindar el misteri fent firmar un estricte contracte de confidencialitat. En el primer moment, només el coneixen sis, entre els tres directors, el productor executiu que tanca els caixets i dues persones de la cadena. Després, el número s’amplia fins a arribar a uns 20, incloent-hi el ‘coach’ vocal amb què els ‘vips’ preparen les cançons, la persona de producció i la de vestuari que els ajuden als camerinos i l’equip que presencia el moment en què les celebritats es treuen la careta. En aquell instant crucial del programa, el públic ha d’abandonar el plató i és substituït per personal de la productora. «Les seves cares de sorpresa són recursos gravats abans», revela a EL PERIÓDICO Mario Briongos, un dels directors de ‘Mask singer’, que també recalca que la part final del programa «l’edita un equip independent».

Ni tan sols el presentador, Arturo Valls, coneix la identitat del famós fins que no es descobreix la cara. Només l’hi van xivar per l’orellera segons abans en el primer programa, en què va ser descoberta Georgina Rodríguez. «L’hi vaig dir per prudència, per si es quedava en blanc, però Arturo em va demanar que no l’hi digués més, perquè volia viure l’emoció fins al final», recorda Briongos.

Trasllat amb pany i clau

L’arribada al plató dels famosos també és molt peculiar. Sempre els porta el mateix conductor, que no coneix el lloc de recollida fins poques hores abans. A l’arribar, el xòfer tanca la furgoneta i guarda les claus en una petita capsa amb un codi sobre una de les manilles. Després d’allunyar-se del vehicle, avisa el viatger indicant-li el codi per accedir a la clau que li obrirà la porta de la furgoneta, on l’espera el seu «uniforme de trànsit», tant per a ell com per al seu representant. Cap d’ells parla directament amb el conductor i es comuniquen amb ell mitjançant una pissarra.

Una vegada al plató, els ‘vips’ són traslladats a un búnquer on hi ha els camerinos, «independents i aïllats, als quals ningú pot entrar, només les persones que tenen una determinada polsera», assenyala Briongos. Als passadissos, en cap moment poden parlar amb ningú, només amb els directors. «Quan volen alguna cosa aixequen la mà, jo m’hi acosto i xiuxiuegem», remarca el director de ‘Mask singer’. A més, se’ls desconnecta la localització del mòbil i el Bluetooth, perquè ningú pugui identificar el veí.

Les pistes, gravades a cegues

Notícies relacionades

Les pistes que graven en exteriors perquè els Javis, Malú i José Mota, els investigadors, lliguin caps sobre els noms dels famosos les escriuen els redactors sense tenir ni idea de qui estan parlant. «Els directors acabem d’adaptar les pistes, perquè som els que sabem per on van les coses». I en l’entrevista posterior d’Arturo Valls via Skype amb el desemmascarat de la nit hi participa el mínim equip.

A l’espera que aquest dimecres es desprenguin de les màscares dos nous ‘vips’ i que la setmana vinent, a la gran final, revelin la identitat les quatre ‘celebrities’ supervivents, des de l’equip confessen que estan ja «maquinant noms» per a una molt probable segona temporada d’aquest Cluedo dels famosos.