TU I JO SOM TRES

Plácido Domingo, extraviat i enfonsat

El tenor recorda la tragèdia d'un 'Titanic' enfonsat en la inauguració de 'La pr1mera pregunta' (TVE-1)

zentauroepp55139976 monegal200927154013

zentauroepp55139976 monegal200927154013

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No miraves a càmera! ¡Plácido, has de mirar a la càmera!» advertia Carlos Latre després d’haver vist l’entrevista a Plácido Domingo. Efectivament. La mirada extraviada, el semblant deprimit, els ulls moltes vegades amb les parpelles caigudes, mirant a terra, o potser sense mirar enlloc... Efectivament, malgrat repetir moltes vegades que mai ha assetjat ningú en absolut, i que és la premsa la que l’ha condemnat sense judici, la veritat és que l’estampa que oferia Plácido Domingo ens recordava la tragèdia d’un ‘Titanic’ enfonsat. Després del testimoni de 20 dones –fins ara– acusant-lo d’assetjament, inclòs el xantatge laboral en alguna, el tenor no podia dissimular l’abatiment. És difícil que la seva autoexculpació televisiva convenci. ¡Ah! Els primers plans a la tele són terribles.

Notícies relacionades

Aquesta entrevista ha sigut el ganxo, diguem-ne, el plat fort, que ha inaugurat el programa ‘La pr1mera pregunta’, un còctel de debat, entrevistes i entreteniment que ha posat en marxa TVE Sant Cugat i que emet TVE-1 per a tot el territori nacional. El presenta Lluís Guilera amb l’assistència de María Gómez. El primer tema, el debat pròpiament dit, ha sigut sobre la Covid. Gairebé 60 minuts molt fluixets. Hi va faltar ‘punch’. D’entre els opinants o debatents esperàvem un Bernat Dedéu amb més energia. Aquest filòsof ‘nostrat’, branca heterodoxa, ens té acostumats a bombes de raïm. Les sol llançar amb molt ímpetu. Produeix espectaculars trencadisses. En aquesta ocasió anava amb el fre de mà posat. Es va animar la cosa amb Pilar Eyre i les seves confidències sobre l’emèrit, cessant o dimitit Joan Carles I i la seva entranyable CorinnaPilar és un pou de curiositats règies. Va assegurar que el monarca fugit no tornarà mai. A casa el que ens va agradar més d’aquesta ‘pr1mera’ entrega va ser la taula final amb humoristes. La sornegueria habitual de Pepe Colubi, a l’estil del que fa a ‘Ilustres ignorantes’ (Movistar +), aquella comicitat enfocada com a pensament lateral (Edward de Bono) és lúcida.

Aquest programa no forma part de l’‘operació Catalunya’ que TVE tímidament impulsa. Aquest programa es produeix a Sant Cugat per rendibilitzar centres de producció de TVE. El seu objectiu és fer mal a ‘La Sexta noche’. Hauran de repensar-ne el contingut. Sobretot, la primera part. Han aconseguit un feble 5,1% de quota de pantalla. ‘La Sexta noche’, un 9%.