TEMPORADA 2020-2021

Xavier Sardà, Gemma Nierga i Bruno Oro, les apostes de RTVE-Catalunya

La cadena estrena programa de debat, sèrie documental a càrrec del periodista i de l'actor

'Un cafè d'idees', de Ràdio 4, s'emetrà també a La 2, i l'emissora recupera Samanta Villar

zentauroepp54843769 made using turbocollage from www turbocollage com200909144807

zentauroepp54843769 made using turbocollage from www turbocollage com200909144807

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

RTVE-Catalunya encara la temporada 2020-2021 apostant per cares conegudes. Xavier Sardà amb el programa de tertúlia Obrim fil a TVE-1; Gemma Nierga, amb el seu espai matinal de Ràdio 4 Un cafè d’idees,, i Bruno Oro, actor i músic, que presentarà la sèrie documental Perduts en el temps, són alguns dels professionals amb qui comptarà la cadena. La 2 també apostarà pel català amb una emissió de sis hores diàries distribuïda en tres franges, amb la qual cosa es multiplica per sis l’oferta en aquesta idioma.

Sardà, que debuta aquest dijous 10 (23.30) amb ‘Obrim fil’, nou encàrrec de TVE després del revival de Juego de niños, es posa al capdavant de l’espai de tertúlies setmanal a TVE-1, juntament amb Ana Boadas. El programa tindrà «tertulians fixos i d’altres que aniran variant», segons explica Sardà. Pel que fa al matinal Un cafè d’idees,  que tornarà dilluns 21 per ocupar la franja de 8 a 10 del matí, de dilluns a divendres, a Ràdio 4 presenta la novetat que també s’emetrà per televisió.

«Hi haurà actualitat amb una entrevista política, una part de tertúlia, però també una última part, 15 minuts més de magazín, que és un gènere en el qual em desenvolupo amb més comoditat», explica Gemma Nierga, presentadora del programa. «Volem fer una comunicació transversal. No fem ràdio televisada ni ràdio per a tele, sinó un programa per a ràdio i tele i això condicionarà el seu llenguatge, perquè els oients de tele i ràdio se sentin còmodes», confessa la periodista, que estrena pròximament Els meus fills a TV-3.

L’‘arqueòleg’ Bruno Oro

Bruno Oro irromp en La 2 amb Perduts en el temps mines antigues, pobles abandonats del Pirineu, una antiga ciutat de vacances de l’època franquistaPolònia arqueòleg

Una altra novetat a La 2 és En línia, un programa que de dilluns a dijous parlarà d’actualitat social En líniai que presentarà Jèssica del Moral. «Posarà el focus en aquesta actualitat per aprofundir en temes en dels quals no s’ha parlat gaire, històries de gent que aportaran una mirada tecnològica». De dilluns a divendres, la cadena oferirà La Metro, històries de la regió metropolitanaLa Metro,. «Barcelona ja és Barcelona i les set comarques. Aquí ens centrarem en reportatges, directes, mirada amb calma i serenitat per reflexionar», explica el seu presentador i director, Quim Barnola. Així mateix renova temporada Punts de vista, amb Tània Sàrrias, i  arriba el programa d’humor Vint vint.

Més català

Més catalàTambé s’oferirà a La 2 i Ràdio 4 l’espai d’esportiu Desmarcats(de dilluns a divendres, des del 28 de setembre, 14.55). Samanta Villar, per la seva part, torna a Ràdio 4 15 anys després de treballar en els serveis informatius de TVE-Catalunya per presentar Després del col·lapse Després del col·lapse(dimarts, 22.00). «Una hora per pensar, reflexionar i aprendre», diu la periodista que ha estat al capdavant de ‘21 días’ i ‘La vida con Samanta’ a Mediaset. 

Notícies relacionades

Pere Bohigas, director de RTVE Catalunya, ha anunciat que cada dia hi haurà a la franja un gran reportatge, però amb l’opció dual. «Es podrà seguir en castellà i en català. Creiem que aquesta serà una aposta molt ben rebuda per l’espectador», diu, recordant que al centre de Sant Cugat es graven Saber y ganar, Bloqueados en el muro, Teledeporte, Clan i els informatius. «Una fàbrica que no acaba amb aquesta programació que acabem de presentar», afegeix.  També avança que La 2 tornarà a oferir teatre en català, després de dècades sense fer-ho, i un portal en aquesta llengua.