TU I JO SOM TRES

'Malson a la kitchen': fregitel·la Bárcenas

zentauroepp54830670 monegal200908155943

zentauroepp54830670 monegal200908155943

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aquests dies els cuiners de la tele estan treballant les verdures. Arguiñano (A-3 TV) des de dilluns que fa experiments amb la carxofa combinada amb la coliflor. Javier Peña (TVE-1) es deleix per les algues marines, i al seu costat Tamara Falcó l’ajuda fent posturetes. Per cert, que Tamara va ser ahir a El hormiguero i Pablo Motos li va preguntar, en to admiratiu: «Escolta, Tamara, ¿què és ser una pija? ¡A mi m’agradaria ser un pijo!». I ella va fer una ganyota i va contestar: «El meu oncle Miguel diu que és una mica així com gilipolles». ¡Ah! Ha de ser un tipus interessant aquest oncle seu. Jo crec que la tele s’equivoca posant Tamara  en programes de cuina. El seu fort és la religió. Motos també li va demanar que recordés alguna frase de la seva visita al papa Francesc i ella, amb els ulls deliciosament il·luminats, va contestar: «Em va dir: ‘¡No us separeu del ramat’!. ¡Ahh! Jo de TV-3 la fitxaria. Al temple d’El Palmar de FAQS, o a l’abadia Tot es mou, faria un paper formidable.

Notícies relacionades

Però a la tele està de moda el tema de la gastronomia. A El intermedio (La Sexta) han arrencat temporada amb Wyoming vestit de Chicote visitant una casa de menjars de Madrid, situada al carrer Génova 13. Intentava arreglar aquest Malson a la kitchen del PP.  Es va trobar amb dos cuiners: l’exministra Dolores de Cospedal i l’exministre Jorge Fernández Díaz. Preparaven uns ous trencats. I Wyoming advertia: «Han canviat els ous per discos durs. Porten més ferro». O sigui, triturant l’ordinador de Bárcenas a consciència. ¡Ah! Això del cas Kitchen donarà grans alegries als humoristes en aquest inici de temporada televisiva.

Aquest fregit dels ordinadors de l’extresorer conjuga la gastronomia amb la religió. El 2013, una rara criatura va penetrar al domicili dels Bárcenas disfressat de capellà. Quan li van capturar va declarar que li havien pagat per robar els pendrives. Però no va dir de qui va ser la idea de transformar-lo en mossèn. No crec que els sarcàstics de la tele triguin gaire a recordar aquelles virtuoses confessions de Fernández Díaz al documental El colibrí (estrenat als cines el 2015), en què explicava la seva profunda religiositat. Ben mirat, potser no és tan mala idea que a la devota Tamara la posin en programes de cuina. A la kitchen de Gènova potser seria capaç de descobrir qui va transformar el lladre, en cura.