TU I JO SOM TRES

TVE vol imitar 'telecinque' i no en sap

zentauroepp54297177 television monegal200730193602

zentauroepp54297177 television monegal200730193602

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Fa dos dies Tele 5 es va afanyar a ressuscitar el programa  Hormigas blancas. És un format antic, del 2007, amb l’objectiu de repassar la vida d’algú que tingui una trajectòria àmplia en el món del cor i de la xafarderia il·lustrada. Normalment telecinque l’executa amb el seu estil habitual: imatges d’arxiu i furgar amb pic i pala. Aquesta pressa per ressuscitar ara el format ha sigut per centrar-ho en Ana Obregón. Sense escrúpols, ni manies, ni objeccions:  Ana és notícia per la mort del seu fill, ¡doncs  endavant! Aquest nou ‘èxit’ de la cadena berlusconiana sembla que ha creat enveja a l’àrea de programes de TVE. I la gran cadena pública d’Espanya s’ha afanyat també a escurar el tema utilitzant el seu format Lazos de sangre, que és el mateix que Hormigas blancas, però en lloc d’utilitzar un pic i un trepant percussor, fan servir una pala de platja, de plàstic.

Fer un Lazos de sangre sobre Ana Obregón ja no podien perquè se’ls havia avançat telecinque. De manera que van contractar Antonia Dell’Atte, que ha sigut el gran enemic de l’Obregón des que li va robar el marit fa 25 anys. El presentador Boris Izaguirre es va asseure 40 minuts amb la Dell’Atte i no parava de preguntar-li: «¿Tu odies l’Ana? [...] ¿Tu ets la víctima del que va passar? [...] ¿I Alessandro Lecquio, eh? [...] I al teu fill Clemente no el van convidar al funeral del seu germà, ¿oi?». Home, el perfil televisiu de Boris és un altre. És com una ampolleta de Fanta de taronja. Busca el glamur del destapar, tot i que només sigui sifó el que surti. I fa posturetes exclamant allò tan inofensiu «¡Ohh My God! ¡Divina! ¡Fantàstica!». O sigui, que no té la maldat que tenen a Tele 5, i és clar, han fet una audiència molt baixa.

Notícies relacionades

La Dell’Atte, per la seva banda, va començar amb una mascareta invocant l’arcàngel sant Miquel, i va acabar traient l’escopeta de canons retallats llançant perdigonades contra Lecquio, i de passada esquitxant l’Ana. ¡Ahh! A casa quan veiem a la tele la Dell’Atte anem a l’Spotify i posem un tema del sicilià Carmelo Zappulla titulat Minzogna Mafia E Lupara. És ideal per ambientar la tragèdia. Home, jo crec que TVE està fent batzegades. Imitar telecinque és un error. Ni tenen la malícia necessària, ni és el terreny adequat per a una cadena pública. Veurem al setembre què passa. Mentrestant, ¡bon agost! tant com sigui possible.

 

Temes:

TVE