TU I JO SOM TRES

El virus és Darth Vader i els Jedis la vacuna

zentauroepp53684776 monegal para el 08 06 2020200607192806

zentauroepp53684776 monegal para el 08 06 2020200607192806

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

L’immunòleg Alfredo Corell està tenint un èxit fantàstic a La Sexta noche. Conscient que la tele és un espectacle visual, ens explica el coronavirus amb tota mena d’artefactes. Utilitza figuretes dels Minions, pinces de penjar la roba, alienígenes variats, adhesius amb la tremenda cara de Darth Vader i els Jedis lluitant-hi per fer-lo miques...

També ens col·loca música dels Beatles  perquè escoltem el fragor de la batalla que hi ha dins nostre quan ens infecta el virus. Aconsegueix un pintoresc didactisme. Corell, de la Universitat de Valladolid, segueix la línia visual que ja des del començament de la pandèmia ve desenvolupant a TV-3 l’immunòleg Pere Renom. Són formes de divulgació útils i entretingudes.

En aquesta sessió de La Sexta noche ens van reflectir també una altra lluita: la dels que s’han pres el coronavirus com a excusa per destruir l’adversari polític. Per exemple, van entrevistar Irene Montero sobre la manifestació del 8-M a Madrid. Iñaki López li va preguntar sobre el famós vídeo que porta una setmana circulant i ella va dir una cosa de molt sentit comú: «Si el 8-M haguéssim tingut la informació que ara tenim, és clar que haguéssim actuat d’una altra manera. Jo vaig anar a la manifestació amb la meva filla. És fins i tot inhumà pensar que hi vaig anar sabent que hi havia risc de contagi».

Notícies relacionades

Té tota la raó. Ara, al juny, hem sabut que al desembre ja hi havia ingressats pacients amb coronavirus a diferents hospitals del món. I creien que era la grip. O sigui, que vista la pandèmia amb el que en sabem ara, fins i tot les cavalcades de Reis del gener s’haurien d’haver suspès. ¡Ah! Aquesta guerra política és més canalla que la que ens ensenyava l’immunòleg Corell. El Darth Vader de veritat no és el coronavirus.

PORTES GIRATÒRIES I DESPRESTIGIS .– Sobre la colossal porta giratòria que li han obert a l’expresident José Montilla, l’oficiant del FAQS (TV-3) li va preguntar a Xavier Domènech«¿Creu vostè que això desprestigia la Generalitat?». I Domènech va respondre amb ironia: «Home, ja que també tenim el cas de Jordi  Pujol...», i l’oficiant va canviar de tema de seguida. ¡Ah! Deia Adolfo Bioy Casares que l’única manera de recuperar el prestigi és morir-se. Bioy Casares era un gran ingenu. No coneixia la potència d’un canal de tele quan es posa en mode bugaderia.