ESTRENA DIMARTS, 5

'El Ministeri del Temps' torna amb la seva patrulla per complet

Els actors Rodolfo Sancho i Aura Garrido es reincorporen a la sèrie de TVE-1 i arriba Manuela Vellés

Les noves trames, a més de moure's per diferents èpoques, aprofundeixen en els conflictes emocionals

el-ministerio-del-tiempo-30-4-2020 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministerio del Tiempo, una sèrie ja de culte a TVE-1El Ministerio del Tiempo, torna a la cadena aquest dimarts, 5 a les 22.40 hores (el dimecres 6, a HBO Espanya), amb la seva esperada quarta temporada. Han passat gairebé tres anys des de l’últim capítol de la tercera, els mateixos que per als protagonistes de la ficció, que, tot i que ja havien iniciat les seves vides lluny del ministeri, tornen a reunir-se per complir noves missions. Els actors Rodolfo Sancho i Aura Garrido es reincorporen a l’elenc encapçalat per Cayetana Guillén Cuervo, Nacho Fresneda, Hugo Silva, Macarena García, Jaime Blanch i Juan Gea, a qui se’ls uneix ara Manuela Vellés.

La nova temporada és «la més ben enllaçada» i en la qual «els personatges estan més exposats emocionalment», segons va explicar Javier Olivares, creador (juntament amb el seu germà Pablo) i productor executiu en una roda de premsa oferta per videoconferència. Un aspecte que confirmava Marc Vigil, productor executiu, director i guionista. «Es mostren aventures, però hem pogut aprofundir en els conflictes emocionals, cosa que ens ha permès veure la qualitat dels actors», va dir. I va afegir: «És més compacta i gamberra, hi ha ciència-ficció... hi ha de tot». Així mateix, la sèrie compta amb nous directors, a més dels ja ministèrics Koldo Serra i Jorge Dorado.

La tornada del personatge de Rodolfo Sancho a la sèrie produïda per Globomedia (The Mediapro Studio) i Onza es realitzarà d’una manera complexa, ja que apareixerà com a Eulogio Romero, un actor que en principi no tindrà res a veure amb el plorat Julián. «L’evolució del personatge ha sigut un repte. Perquè són dos en un; un individu partit en dos», va reconèixer l’actor. «Crec que aquesta temporada és la millor», va assegurar. Aura Garrido, que «per compromisos anteriors» hi intervindrà poquet, va dir que està contenta: «És tornar a casa», va confessar, alhora que va remarcar que serà una «temporada superemocionant». Quant a Manuela Vellés, que dona vida a la nova agent Carolina, una dona que va fugir dels maltractaments soferts als anys 80, va qualificar el paper de «regalàs».

De Franco a Clara Campoamor

Passaran pels vuit capítols de la sèrie –que ha canviat els platós per un antic i imponent edifici d’RNE a Arganda del Rey (Madrid) i palaus, castells i el Museo del Prado– diferents personatges i èpoques de la història espanyola. I és que entre les noves missions de la patrulla, que té com a objectiu evitar que canviï la història, hi ha la de salvar la vida del dictador Fancisco Franco («Franco és part del paisatge; no entrarem en debats. Aquest no és l’estil d’El Ministerio del Tiempo», va puntualitzar Olivares), a més de la d’Elisabet I a l’Anglaterra del segle XVIFerran VII a l’Espanya del IX i un jove Felip IV. També hi haurà personatges més contemporanis com Pedro Almodóvar a la ‘movida’ i Picasso.

Notícies relacionades

Així mateix, es retrà homenatge a un científic tan poc conegut com Emilio Herrera, un visionari que a mitjans del segle XX va dissenyar l’escafandre que donaria origen a l’utilitzat per la NASA per anar a la Lluna, que tindrà relació amb Einstein. Les dones també hi tindran un paper rellevant, ja que, a més de personatges històrics com Maria Tudor a Anglaterra Maria Cristina a Espanya, hi apareixeran la cantant Josephine Baker, l’artista i amant de Picasso Dora Maar i la pensadora Clara Campoamor.

Hi haurà una altra nova incorporació al ministeri: la màquina del temps Anacronópete. «És un homenatge a la novel·la homònima espanyola del 1887, que és anterior a la de H. G. Wells», va explicar Olivares. «Generarà conflictes», va advertir.  ¿Potser en un viatge al futur? Olivares va insinuar que no n’hi hauria realment aquesta temporada. Sort. Perquè l’única vegada que se’n va fer un, en l’últim capítol de la tercera, va ser després d’arribar a Espanya un virus portat del passat i es veia com l’OTAN bombardejava el país per evitar el contagi. Només faltava que El Ministerio del Tiempo també fes vaticins com Els Simpson.