TU I JO SOM TRES

No els agrada ni a Cayetana ni a Roures

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S’acaba de pronunciar Cayetana Álvarez de Toledo amb un furibund atac a La Sexta. Una cosa colèrica i crispada. Ha dit, en to virulent: «La Sexta fa negoci amb l’erosió dels valors de la nostra democràcia. TV-3, també. Però això de La Sexta algú ho ha de dir». I Ferreras, des d’Al rojo vivo, sobre la marxa, li ha dedicat una contundent resposta. «Cayetana és la portaveu de l’odi del PP. Són liberals de llauna. Ha posat en marxa un atac a la llibertat d’expressió per al gust d’Aznar i del sector que enyora Vox», i mirant fixament la pantalla va afegir: «Que li quedi clar a Cayetana: continuarem explicant el que passa a Cataunya. Continuarem parlant amb tots els protagonistes: amb els independentistes, amb els espanyolistes i també amb els que n’estan farts. I no demanarem permís a aquesta especialista en manipulació. No ens espanten les seves mentides i amenaces». ¡Ah! Un començament de setmana, i de mes, la mar d’energètic, sí senyors.

No sembla que l’atac de la senyora Cayetana sigui un rampell que li hagi sobrevingut d’improvís a títol personal. L’advertència de Ferreras sobre qui hi ha darrere de l’envestida, o sigui, aquest interessant i meditable avís. «Per al gust d’Aznar i del sector que enyora Vox» és un nítid missatge al tremend expresident que es resisteix a ser un decoratiu gerro xinès del PP i vol continuar sent quadern de bitàcola i pilot. No agrada a certs sectors de la dreta intransigent –menys encara a l’extrema– que als platós de La Sexta donin cabuda, i es doni veu, a indepes, a no indepes, a equidistants, a republicans, a monàrquics, als que estan fins al capdemunt de tots i fins i tot als apàtrides també. Curiosament, La Sexta tampoc agrada a les parcel·les del processisme radical. Per això Ferreras va concloure amb aquesta saborosa pinzellada: «És curiós, a Cayetana, portaveu del PP, i a l’empresari Jaume Roures, hi ha una cosa que els uneix: a cap dels dos els agrada La Sexta. Això significa que som al camí correcte».

Notícies relacionades

Colossal paradoxa. A la zona dura del PP abominen de La Sexta. I en l’altre extrem ideològic, un dels que va fundar la cadena –avui accionista residual– sembla que també l’odia. ¡Ahh! Quins estranys companys de trinxera, amb La Sexta com a objecte de tir al blanc.