TU I JO SOM TRES

Rajoy: «Puigdemont em va clavar un esbronc»

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S’està produint una resurrecció televisiva, puntual, de Mariano Rajoy, arran de la publicació de les seves memòries. És curiós: és una reaparició la mar de dolça i agradable. Fins i tot en els programes amb més sarcasme, per exemple a Late motiv (#0, Movistar +), Buenafuente es va haver de treure les ulleres pel plor que li va sobrevenir. Dins del conyeta, es notava enyorança i emoció. També a El intermedio (La Sexta) Wyoming exclamava: «¡Ai! Com el trobava a faltar». I es detenia embadalit en aquella frase seva, tan surrealista i cèlebre(«Com pitjor, millor per a tothom, i com pitjor per a tothom, millor, millor per a mi, el seu, benefici polític») i s’entendria enormement. Hi havia conya, és evident, però tamisada amb una pàtina sentimentaloide.

Ara mateix, Ana Rosa Quintana acaba d’entrevistar-lo en la seva matinée de Tele 5.  Ha dit coses realment sorprenents. Per exemple: «El problema de Catalunya va ser que uns senyors es van beure l’enteniment i van declarar la independència». Home, és una anàlisi simplista, però fem un esforç: fins i tot podríem estar-hi d’acord. Però hi ha afegit: «Ens van obligar a aplicar el 155 i vam superar el problema». ¡Ahh! Aquesta si que és de traca, senyor Mariano. Parats ens hem quedat amb el seu ¡solucionat el problema!. També ha sigut pintoresc el seu retrat de Carles Puigdemont. Ha dit que el va conèixer en la inauguració de l’AVE de Girona i que, al prendre la paraula com a alcalde, en lloc de donar les gràcies, «em va clavar un esbronc». D’aquesta entrevista s’ha de ressaltar l’autisme de l’entrevistadora. Ni una pregunta sobre Bárcenas, ni sobre la corrupció que li va costar la presidència, ni piu sobre la seva nefasta gestió de l’1-O a Catalunya ni una reflexió sobre les càrregues contra la ciutadania, imatges que van donar la volta a l’univers i de les quals ell era el responsable màxim com a president del Govern.

Notícies relacionades

És estrany aquest bonisme televisiu al voltant de Rajoy. Veurem què fan a Està passant o a Polònia. Home, en l’actual TV-3 és en on més afecte li haurien de dispensar. Quan va arribar a la presidència, l’independentisme estava en el 23%. Quan va marxar, el va deixar en el 44%. ¡Ah! Rajoy ha sigut una màquina formidable per al procés. Això se li ha d’agrair. Un obelisc, un monòlit, als jardins de Sant Joan Despí, seria un detall conseqüent.