ESTRENA AQUEST DIUMENGE, 20

Gonzo debuta al 'Salvados' denunciant l'assetjament sexual a la feina

El reporter d''El intermedio' es posa al capdavant del programa de Jordi Évole, que manté la seva estructura i filosofia

Les reaccions a la sentència del procés, les eleccions generals i els 'menes' seran els següents temes que tractarà

ialvarez47997393 television  lasexta  gonzo se pone al frente de la nueva eta191019162726

ialvarez47997393 television lasexta gonzo se pone al frente de la nueva eta191019162726 / Jeosm

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘Salvados’ comença la nova temporada a La Sexta amb Gonzo, l’eficaç reporter d’‘El intermedio’, al capdavant, després que Jordi Évole deixés el programa a les seves mansNo obstant, manté la seva estructura i filosofia: reportatges, entrevistes i cara a cares per arribar fins al fons dels assumptes, tant en els temes socials com els polítics. Sense por de les conseqüències ni de les pressions. I per començar, un plat fort: l’assetjament sexual a la feina, que el programa nodrirà amb tota mena de víctimes i empreses implicades. L’assumpte de Catalunya, les eleccions generals i els ‘menes’ seran tractats en pròximes entregues.

Experimentat amb espais com ‘Caiga quien caiga’ i ‘El intermedio’,Gonzo debuta amb aquest programa sense por: «No deixo de pensar que tots els programes que he fet fins ara com a reporter estaven orientats a què acabés al ‘Salvados’», diu. Aquest primer programa, «molt necessari», segons el periodista, aborda un assumpte que continua sent un gran tabú a Espanya: l’assetjament sexual, que milers de dones, siguin immigrants amb poc recursos o secretàries d’alta direcció, pateixen cada dia, però només el 8% s’atreveix a denunciar. Perquè la societat mira cap a una altra banda: «Els homes ho veuen ben normal», lamenta.

Un ‘marró’ per al jutge

El programa comptarà amb la piscóloga Lourdes Díaz, que parlarà del patró de conducta que segueix l’assetjador, el sentiment de culpa que arrossega la víctima i les seqüeles que li acaben quedant. Així mateix, el jutge Fernando Lousada, el primer a aconseguir al nostre país que una víctima fos indemnitzada, reconeix al programa que aquests casos són considerats «un ‘marró’» per la seva resolució difícil. No obstant, segons Gonzo, ‘Salvados’ no es queda aquí. «No tenim por de parlar sobre com reaccionen les grans empreses als temes d’assetjament», adverteix. 

Notícies relacionades

Així mateix, com era d’esperar, els pròxims programes tindran un marcat caràcter polític. «Divendres ja en comencem a gravar un sobre Catalunya, i abans de les eleccions cal tocar la campanya electoral», anuncia, no sense abans recordar que difícil que és parlar amb els polítics. «N’hi ha molts que mai surten del seu argumentari».

En l’aspecte social, el programa abordarà uns dels assumptes que actualment més preocupa la ciutadania: el dels ‘menes’. «Als mitjans de comunicació s’explica el més fàcil d’explicar: els brots de delinqüència o que descontenta que està la gent que viu a prop d’aquests centres. Però nosaltres buscarem qui té la responsabilitat que siguin al carrer i parlarem amb aquests nois», conclou.