TU I JO SOM TRES

Sanchis somia fer 'Joc de trons'

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Recepció amb magnificència a Tot es mouVicent Sanchis, l’encara director de TV-3, de cos present. Enrojolament de la virtuosa massatgista i  presentadora Helena García Melero. Objecte de l’efemèride: que Sanchis expliqués les novetats de la nova temporada. «Deixi’m, deixi’m que li pregunti una cosa, ¿com s’aconsegueix continuar sent una televisió líder sent una televisió pública?». ¡Ahh! Aquest tipus de preguntes són molt boniques. Reconforten una barbaritat a qui ha de respondre-les. Resposta: «S’aconsegueix fent els informatius, i tot el que és interpretació de la realitat, de la manera més honesta. Tenim una honestedat a prova de bomba». Efectivament. Estant aquest director de TV-3  en situació de reprovat pel Parlament de Catalunya des de l’abril del 2017, i havent aconseguit que el mantinguin en el càrrec des d’aleshores, transformant TV-3 en la millor cadena privada del Principat, i amb la gesta afegida que continuï estant finançada amb diners públics, amb aquest currículum tan hàbil i sorprenent, que s’utilitzi la paraula ‘honestedat’, francament, no sorprèn.

En un moment donat, veient Sanchis que la massatgista vibrava explicant com els informatius de TV-3 arrasen els de la competència, ens va oferir una altra pinzellada molt bona. Va advertir, satisfet: «No hi ha, ¡no hi ha una alternativa sòlida a la manera de fer els informatius de la Televisió de Catalunya!». ¡Ah! No hi podria estar més d’acord. Aconseguit el pacte perquè 8TV es quedi en encefalograma pla permanent, amb TVE Sant Cugat 'desbasllestada', i amb BTV incomprensiblement en la inòpia i amb una audiència tan petita que ja no la pot mesurar ni Kantar Media, amb aquest panorama de les cadenes en català, potser la competència més gran que té ara mateix  TV-3 sigui la Televisió de Cardedeu.

Notícies relacionades

Però el moment més disfrutable d’aquella tarda tan gloriosa va ser quan Sanchis ens va comunicar el seu somni, la seva obsessió més intensa: «Si em pregunten què trobo a faltar (en la programació de TV-3) és... ¡fer 'Joc de trons’! ¡Fer-lo nosaltres! No tenim 7 regnes, ¡però en tenim 5! Perpinyà, Mallorca, Aragó, Catalunya i València». ¡Ahh! Com disfrutava amb aquest somieig d’un 'Joc de trons’ completament nostrat. Jo crec que el virtuós Institut Nova Història hi hauria de posar fil a l’agulla. Immediatament.