AUDIÈNCIES

'Joc de trons' supera 'Els Soprano'

L'últim episodi de la superproducció èpica bat el rècord de la HBO als EUA al fregar els 20 milions d'espectadors

e2185c53-2469-41e7-8af4-a1012c61b090-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts

L’episodi amb què es va tancar definitivament 'Joc de trons’,i que feia el número 73 de la coneguda superproducció televisiva, va trencar el rècord d’audiència de la sèrie i també de tota la història del canal HBO als EUA. L’esperat capítol, que als EUA es va emetre la nit de diumenge, 19 de maig, va reunir una mitjana de 19,3 milions de telespectadors.

De fet, la sèrie també tenia l’anterior rècord d’audiència de la HBO: el penúltim episodi d’aquesta ficció, emès el 12 de maig, va congregar18,4 milions de telespectadors, segons ha assenyalat en un comunicat la mateixa HBO.

Clients d’un bar de Marina del Rey (Califòrnia) segueixen l’últim episodi de 'Joc de trons’. / ROBYN BECK (afp)

Aquesta exitosa adaptació de la saga literària creada per George R. R. Martin no només s’ha convertit en la sèrie de HBO més vista de la seva història, sinó que ha superat un altre dels grans clàssics d’aquesta cadena de pagament i de la història de la televisió: 'Els Soprano'. Aquesta coneguda producció sobre una família mafiosa va aconseguir en l’inici de la seva quarta temporada (l’any 2002) una mitjana de 13,4 milions de seguidors.    

En el conjunt de totes les televisions nord-americanes, i comptabilitzant les cadenes que emeten sense codificar, el rècord d’audiència absolut d’una sèrie als EUA segueix en mans de la comèdia 'Mash', l’últim episodi de la qual va ser vist en viu per gairebé 106 milions de persones. El capítol es va emetre el 1983, quan no hi havia internet ni, és clar, les plataformes de tele per 'streaming'.

Notícies relacionades

Pel que fa només a l’emissió per cable, el rècord als EUA l’ostenta encara la insubmergible sèrie de terror 'The walking dead': l’inici de la cinquena temporadad’aquest fenomen de masses (el 2014) va arribar als 17,3 milions de seguidors.  

A escala mundial, 'Joc de trons’ està disponible en més de 150 països, però segons han explicat des de HBO les dades de visualització no es poden recuperar fàcilment a gaires d’aquests mercats, que fa que una xifra global d’audiència sigui impossible de calcular.