ELS GRANS FAVORITS

La segona semifinal d'Eurovisió es dirimeix sense sorpreses

Holanda encapçala les apostes per a la final d'aquest dissabte

eurovision-bruto / periodico

2
Es llegeix en minuts
Carles Savalls

¡Configurat el quadro de participants de la gran final del Festival d’Eurovisió! Macedònia del Nord, Holanda, Albània, Suècia, Rússia, l’Azerbaidjan, Dinamarca, Noruega, Suïssa i Malta han aconseguit aquesta nit superar la segona semifinal del certamen, per la qual cosa el pròxim dissabte lluitaran per la victòria en el concurs.

Allà, entre d’altres, ja els espera Espanya, que, representada per Miki NúñezMiki Núñez, és un dels classificats d’ofici al costat de la resta dels anomenats Big Five: França, Itàlia, el Regne Unit i Alemanya, per ser els contribuents econòmics més grans del xou. També estarà allà, sense passar per les semis, Israel, perquè és el país organitzador. 

Igual que dimarts, en la primera semifinal, aquesta nit tampoc hi ha hagut sorpreses. Han passat les grans favorites a la victòria. L’holandès Duncan Laurence, amb 'Arcade', ha escenificat l’actuació més intimista de la nit; només davant del seu teclat, però interpretant amb emoció el tema que, segons totes les cases d’apostes, guanyarà aquest dissabte. El rus Sergey Lazarev ha passat amb un mig temps titulat 'Scream'. També ha actuat sol, però al costat de la seva pròpia imatge repetida a diverses pantalles, on se’l veu reaccionant a una ruptura emocional.

El suís Luca Hänni serà l’encarregat de posar la marxa, dissabte. Com a ballarí que també és, ha tret profit de les seves facultats artístiques amb un número que ha aconseguit revolucionar els 7.500 espectadors que seguien en directe la gala des del Pavelló 2 de l’Expo Tel-Aviv.

Suècia, que compta cada any en les apostes del certamen, tampoc ha fallat. John Lundvik ha aconseguit passar a la final amb un tema pop i un cor gòspel que l’ha brodat. No en va, al final de la seva actuació, intèrpret i coristes s’han abraçat al mig de l’escenari.

L’àzeri Chingiz, que ha actuat en últim lloc, ha superat la semi amb 'Truth', probablement el tema d’aquest any amb els arranjaments més a la moda d’aquesta edició. ¡Música d’ultimíssima generació! Per la seva banda, la danesa Leonora segueix endavant en la competició amb 'Love is forever'. Ha cantat a sobre d’una gegantina cadira que es va fer construir aquí a Israel.

Tamara Todevska ha conduït Macedònia del Nord cap a la final amb 'Proud', un al·legat feminista interpretat amb passió i un raig de veu que semblava no tenir límit. Jonida Maliqi, cantant íntegrament en albanès 'Ktheju tokës', ha portat el seu país a la gran final amb una cançó amb tocs folk. I Michela, la maltesa, ha passat ronda amb 'Chameleon', una aposta pop interpretada amb timidesa, però amb molta gràcia i un control de veu impressionant. La noia, que acaba de guanyar el ‘X Factor’ del seu país, té 18 anys acabats de fer.

Finalment, Noruega estarà a la cita de dissabte amb la banda KEiiNO i el tema 'Spirit of the night'; una fusió de música disc i folk lapó.

Notícies relacionades

La gran final d’Eurovisió 2019 se celebrarà aquest dissabte a partir de les 21h, i serà retransmesa en directe per La 1 de TVE, amb locució de Julia Varela i Tony Aguilar. Igual que en les dues semifinals, seran el vot del públic i el dels jurats d’experts els que decideixin el guanyador d’aquesta edició del xou.