ESTRENA DILLUNS 13

Thais Villas pren el 'Control T' a TV-3

La reportera d''El intermedio' (La Sexta) presenta el nou programa que parla sobre noves tecnologies i internet en clau d'humor

ialvarez48055649 barcelona 07 05 2019 teletodo entrevista con thais villas   190508194004

ialvarez48055649 barcelona 07 05 2019 teletodo entrevista con thais villas 190508194004 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un programa d’humor sobre noves tecnologies i internet. Aquest és el divertit còctel que ha preparat TV-3 per a les nits de dilluns, de títol ‘Control T’, que s’emetrà a partir del dia 13 (23.00 h). Al capdavant hi ha Thais Villas, periodista avesada a reporterisme gamberro a ‘El intermedio’ (La Sexta), que en serà la presentadora. Comptarà amb un nombrós grup de col·laboradors i convidats que donaran molt joc, entre els que figuren Santi Millán. Bruno Oro, Mag Lari i Loles León. Villas els mostrarà vídeos divertits i els farà provar noves aplicacions per veure qui guanya les diferents proves.

L’espai, una producció de TVC en col·laboració amb DLO Magnolia, és una adaptació d’un espai belga d’èxit, ‘Control Pedro’, que rep aquest nom perquè el seu presentador és Pedro Elias, un belga d’origen català que fins i tot parla la llengua. En la versió de TV-3, el títol és ‘Control T’, que, a més de ser una drecera informàtica que significa “obrir una nova finestra”, fa menció a la inicial del nom de la presentadora.

Un ‘panel show’

Segons va explicar Vicent Sanchis, director de TV-3, en la presentació de l’espai, la temàtica que tracta és molt present d’una manera o una altra a la cadena. “Hi ha una intenció clara des de TV-3 de donar tota la importància que es mereixen les noves tecnologies, les xarxes socials i internet. Altres programes com ‘No pot ser’, ‘Les de l’hoquei’ i ‘FAQS’ ja ho fan a través de les xarxes”. 

Per la seva part, Christian Trepat, cap d’Entreteniment i Culturals, de TV-3, va afirmar: “És un ‘panel show’, un gènere televisiu que al món anglosaxó triomfa des de fa molts anys amb una mecànica molt senzilla: una presentadora i dos equips de persones que competeixen per demostrar qui sap més sobre el tema. No hi ha normes ni cap mecànica perquè l’objectiu és passar-s’ho bé”.

El nebot mil·lennista

Carles Torras, director de continguts de DLO Magnolia, va explicar que el jutge del concurs (que en realitat no és tal) és el presumpte nebot mil·lennista de Villas, Oriol Artola, que és tan “insultantment jove” com expert en la matèria. Precisament per això. I en aquest sentit va apuntar: “El format és d’humor, però es posa de manifest un cert drama: el desconeixement que tenim molts de les tecnologies i xarxes socials”.

Torras va posar èmfasi que el format és senzill i que l’èxit rau en les cares. I en l’elecció de la presentadora: “Una màquina de fer tele”, va dir. Thais Villas va respondre amb la seva habitual desimboltura: “Agraeixo que m’hagin tret del carrer, perquè fa 13 anys que faig reporterisme. I veure’m asseguda en una taula, amb un got, un sostre, un lavabo... I que no hagi de perseguir ningú... ¡Quina pau! Ho vaig trobar meravellós”. I va afegir: “He après que hi ha moltes aplicacions que et serveixen i d’altres no, però et distreuen”.

Vídeos molt bojos

Alba Florejachs i Anna Bertran, actrius de ‘Polònia’ són dues de les convidades que apareixen en alguns dels programes. “A la nit necessito desconnectar i em costa deixar la ment en blanc. Si no hi sortís jo, veuria aquest programa. Perquè és una manera de fer-ho”, va dir Florejachs. I Bertran va apuntar: “Quan la meva família em va preguntar que què feia, els vaig respondre: ‘És el mateix que el que fa el Basté (el programa sobre l’impacte de les noves tecnologies ‘No pot ser!’), però en divertit’”.

Notícies relacionades

La presentadora estarà acompanyada cada dilluns per quatre humoristes i famosos convidats que hauran de realitzar les proves que els proposarà, del tipus: ¿per a què serveix una aplicació amb un nom desconcertant?, ¿com acabarà un vídeo boig de Youtube?, ¿què ha inventat la persona que apareix per Skype? Cada prova serà puntuada per Artola i al final es proclamarà la guanyadora del dia.

A més de les actrius del ‘Polònia’, participen en aquesta primera temporada: Adriana Torrebejano, Àngel Llàcer, Bruno Oro, Eduard Farelo, Elena Gadel, Elisenda Pineda, Jair Domínguez, Jordi Díaz, Josep Maria Mainat, Judith Martín, Loles León, Mag Lari, Marc Giró, Martina Klein, Miki Esparbé, Pep Plaza, Peyu, Santi Millán, Tomàs Molina i Txabi Franquesa. “Intentarem que el belga Pedro Elias participi en la segona temporada”, va dir Trepat. O sigui, que no es descarta.