TU I JO SOM TRES

Felip VI vist com a enxaneta casteller

vts 01 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En el virtuós NO-DO de la Monarquia que emet TVE cada setmana (Audiencia abierta, TVE-1) ens van ensenyar dissabte la final del concurs infantil ¿Qué es un Rey para ti? ¡Ah! És un certamen pintoresc i meditable. Ja fa 37 anys seguits que se celebra. Ens deia TVE: “En aquesta edició s’han presentat treballs de 17.000 escolars”. És una xifra notable, tot i que no supera els que es presenten, també cada any, al concursGran Hermano.Dels treballs seleccionats, el programa va destacar un dibuix en el qual apareixia elReivestit de bomber amb mànega, tirant aigua. Interessant. Pressuposa que Espanya està que crema. Una jove de Ceuta va posarFelip VIassegut al tron de ferro deJoc de trons. Era un dibuix tan actual com inquietant. Explica la llegenda que aquest tron està forjat amb les espases dels enemics derrotats; o sigui, que t’hi asseus i deu punxar una barbaritat. Falta un mes perquè HBO emeti l’última temporada d’aquesta sèrie, i hi ha qui diu que no ocuparà el tron ni Khaleessi, ni  Jon Neu, ni Cersei, ni Tyrion, ni Sansa Stark. Asseguren que serà elRei de la Nit; o sigui, un final per provocar el personal.

Notícies relacionades

Però tornem al concurs deFelip VIvist pels escolars. TVE ens ha ensenyat, com a colofó pintoresc, el dibuix d’una alumna catalana que ha col·locat el Rei al cim d’un castell. D’enxaneta. ReicastellenxanetaAmb corona en lloc de l’habitualbarretina casc. ¡Ah! No sabria dir-vos si aquesta jove ho ha fet amb candorosa admiració, o amb segones intencions. Qui sap, com en el cas deltron de ferro, potser ho ha fet amb la sana intenció de provocar.

CATALANS A MADRID.– No havíem parlat encara, des del punt de vista televisiu, de la manifestació independentista de dissabte a Madrid.Tret de TV-3 a Catalunya, cap tele de cobertura estatal la va emetre en directe. La van deixar per alstelenotícies. Cap hi va connectar mentre es desenvolupava. Va ser l’habitual tarda de cine. A TVE-1,La recerca de la felicitat. A A-3 TV,El llaç que uneixiEl secret del meu veí. A Cuatro,Els jocs de la fam. A La Sexta,Tornado magnéticoiEfecte global. I a Tele 5, Viva la vida, amb entrevista a Raphael i videoteca arnosa sobre aquell casament, tan desgraciat, de la infanta Elena i Álvaro de Marichalar. ¡Ahh! Pauta general: els dissabtes, tarda de cine. Impertorbables.

Temes:

TVE Felip VI