LA CAIGUDA D'UN ÍDOL

'Los Simpson' retira un episodi amb Michael Jackson

Al capítol, estrenat el 1991, el cantant acusat de pederàstia va prestar la seva veu a un personatge

the-simpsons-lisa-its-your-birthday / periodico

2
Es llegeix en minuts

L’assetjament que va patir el totpoderós productor Harvey Weinstein Harvey Weinsteinquan es va descobrir que era un depredador sexual sembla que s’està repetint amb Michael Jackson des que es va estrenar el documental en el qual apareix com un pederastapederasta. Així, després de l’anunci d’emissores de ràdio del Canadà i Nova Zelanda de no radiar les seves cançons, ara són els responsables de la històrica sèrie ‘Los Simpson’ els que han retirat un episodi en el qual va col·laborar l’ídol del pop.

“És evident que és l’única decisió que es podia prendre”, ha declarat el productor de la sèrie James L. Brooks, al diari ‘Wall Street Journal’.

En aquest antic capítol (el primer de la tercera temporada) de la coneguda sèrie d’animació no apareixia directament l’artista, sinó que aquest va prestar la seva veu per a un personatge.

Estrenat el 1991, i titulat ‘Stark Raving Dad’ (‘Papa, boig rematat’), l’episodi seguia la història d’un tal Leon Kompowsky, un personatge ingressat en un psiquiàtric que no s’assembla gens a Michael Jackson, però que creu que és el famós cantant. I, és clar, té la seva veu.

Segons va explicar el creador de ‘Los Simpson’, Matt Groening, a la revista ‘The Weekly’, va ser el mateix Michael Jackson qui li va trucar per intervenir en la sèrie, però va creure que era un bromista i li va penjar el telèfon. Quan per fi es va aclarir el malentès, Jackson va explicar a l’autor que volia participar perquè li encantava el Bart.

Hi va haver molts dubtes sobre la identitat real de la veu del personatge, ja que en els títols de crèdit de l’episodi no hi apareix el nom de Michael Jackson. Groening va explicar que va firmar amb el pseudònim de John Jay Smith per temes legals, en relació amb el contracte amb la seva companyia discogràfica. De fet, només va prestar la seva veu al personatge, ja que la cançó que entona Leon Kompowsky realment la va interpretar el guitarrista Kipp Lennon, fundador de la banda de folk rock Venice.   

Estrena a Movistar+

Movistar+ estrena aquest dissabte, 9 de març (22.00 hores), la primera part del documental que ha provocat tot aquest escàndol, ‘Leaving Neverland’, en el qual dos homes adults confessen davant la càmera que Jackson va abusar sexualment d’ells quan tenien 7 i 10 anys, a començaments de la dècada dels 90.

L’emissió d’aquesta producció, diumenge passat i dilluns a la cadena nord-americana HBO, va provocar una gran commoció social.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la família de Jackson ha qualificat aquest documental de “linxament públic” i insisteix que el desaparegut artista és “cent per cent innocent”. Per aquesta raó, han presentat una demanda contra HBO.

El cantant del mític ‘Thriller’, que va morir inesperadament el 2009 per un excés en el consum de medicaments, ja va ser absolt el 2005 dels càrrecs d’abús sexual d’un nen de 13 anys (que no apareix en el documental), al seu ranxo Neverland a Califòrnia. El 1994 també es va rebutjar una altra demanda contra l’artista per abús sexual en relació amb un altre nen de 13 anys.