TENIA 52 ANYS

Mor Luke Perry, l'atractiu Dylan de 'Sensación de vivir'

L'actor havia tingut un infart cerebral dimecres passat, dia 27, que no ha pogut superar

Fox estava preparant la continuació de la producció, en què ell no participava

luke-perry / periodico

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Luke Perry, actor que es va fer popular pel seu paper en la mítica sèrie juvenil Sensación de vivir, en què donava vida a Sensación de vivirl’atractiu  Dylan McKay, ha mort aquest dilluns, dia 4, com a conseqüència de l’infart cerebral que va patir dimecres passat. L’intèrpret nord-americà, de 52 anys, havia sigut hospitalitzat a Los Angeles i continuava en estat d’observació, amb pronòstic reservat.

A més de Sensación de vivir, l’actor és conegut per interpretar el Fred, el pare de l’Archie (KJ Apa) en la sèrie juvenil de misteri basada en els còmics de l’Archie, Riverdale, que transmet la cadena CWRiverdale als EUA. Entre els seus altres treballs coneguts hi ha pel·lícules, com ara Buffy, la cazavampiros (1992), Vuit segons (1994) i Buffy, la cazavampirosVuit segonsEl cinquè element

Una producció d’èxit

La sèrie Beverly Hills, 90210, que a Espanya va portar per títol ‘Sensación de vivir’, es va estrenar l’any 1990 i es va allargar amb les seves 10 temporades fins al 2000, i es va convertir en un veritable fenomen televisiu. La producció de Fox mostrava el dia a dia i les relacions d’un grup d’adolescents que vivien a l’exclusiva zona de Los Angeles.

L’actor va triomfar com el Dylan a 'Sensación de vivir' / DAVID MCNEW (REUTERS)

Precisament la setmana passada Fox havia anunciat la tornada de la ficció que li va donar popularitat, Sensación de vivir, amb una part del repartiment original de la sèrie, com ara Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green i Tori Spelling, entre els quals no es trobaven ni Perry ni Shannen Doherty (la seva nòvia Brenda en la sèrie). L’actriu, de 47 anys, va tenir un càncer de mama el 2015, tot i que el 2017 anunciava que havia remès.

Càncer de còlon

Notícies relacionades

Perry tampoc es va deslliurar d’aquesta malaltia. El 2015, se li va diagnosticar un càncer de còlon, cosa que el va portar a posar més atenció en la seva salut. "Hi ha 23 milions de nord-americans que necessiten ser examinats", va dir durant una entrevista amb Fox sobre els resultats d’una prova de detecció de càncer de còlon. "Si hagués esperat, hauria pogut ser un escenari completament diferent. Vull que les persones siguin proactives sobre la seva salut i estiguin informades. Molta gent podria salvar la seva vida simplement fent-se una colonoscòpia", va afegir.

No obstant, aquesta vegada l’actor no ha pogut superar l’infart cerebral. Al conèixer el que li havia passat, dies abans de la seva mort, Doherty havia declarat en una gala benèfica a Los Angeles, visiblement emocionada: "No puc parlar d’això aquí, perquè literalment em posaré a plorar, però l’estimo i ell sap que l’estimo. És el Luke i és el meu Dylan". Ara tots dos seran només un bonic record per a l’actriu. 

Temes:

Sèries